donderdag 3 januari 2013

Middagje Tonder en de serie is uitgezien

Na een rit door het weidse landschap met zo nu en dan wat kleine heuveltjes, arriveerden we in de plaats Tonder. Je verbaasd je over dit gegeven. Een tijdje rijd je en dan kom je in een prachtige plaats. Een heel mooi oud stadje met een lange winkelstraat. We wilden ook gaan winkelen, maar dan krijg je er gratis een leuke omgeving bij. In Denemarken is het vanaf 1 januari Ud Salg, de uitverkoop. Dat was goed te merken. DD kocht een leuke jas en DS kreeg een concertpak voor weinig. Voor mijn borduurwerk kocht ik prachtige knoopjes. Het resultaat zien jullie binnenkort wel. 
Na het winkelen bezochten we nog de plaatselijke Roomse Kerk. Een schitterende kerk met mooie details. Geen glas in lood deze keer, maar hele mooie beschilderde panelen in de kerk. Een redelijk oude kerk met een, volgens mijn DH, heel oud orgel. Uit de tijd van Buxtehude. Helaas konden we het niet horen, maar het zien was mooi. 
We troffen een mooi uithangbordje van glas in lood. Het leek op een microfoon, maar toch denken we dat het gereedschap is. Toch heel mooi ook. 
Omdat we nu bij de kust zitten vroegen we ons af hoe het nu zit met eb en vloed. Dit hebben we even uitgezocht en nu weten we er weer alles van. De tijd tussen de eerste vloed en de tweede is 12 uur en 25 minuten. Dus wel twee keer eb en twee keer vloed, maar niet met een vaste tijd ertussen. Zo leren we ook nog wat in onze vakantie. 
Ondertussen hebben we vanmorgen het laatste deel gezien van The Killing. Vreselijk spannend, maar nu weten we hoe het zit en hoe het afgelopen is. Jammer van Troels! Ingewijden weten misschien wat ik bedoel. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten