vrijdag 26 juli 2013

Boeken lezen

Fervent lezer ben ik altijd geweest en dat zal ik ook altijd wel blijven. Heerlijk lezen en wegdromen vind ik prachtig, vooral als je een supermooi boek hebt. Het begint dan meestal al in de bibliotheek om ze uit te zoeken. Toch wordt het lastiger omdat ik al heel veel gelezen heb. Gelukkig zijn er schrijvers die ook nieuwe boeken produceren en dan kun je weer vooruit. Zo heeft Dan Brown ook weer een nieuw boek geschreven. "Inferno" genaamd. 
Deze had ik mee naar België. Het was wel weer ontzettend spannend, want je moet wel van het genre houden natuurlijk. Toch heb ik nu wel het gevoel dat ik het allemaal al een keer gelezen heb. Robert Langdon die briljant is en overal een uitweg ziet. Achtervolgingen die veel lijken op die van vorige boeken. Kortom de verhaallijn lijkt bekend te zijn en is toch weer onbekend. Ik vond het leuk om te lezen, maar veel van hetzelfde. 
Wat heel leuk was dat we nu een e-reader hebben. Vooral voor als je met vakantie bent heel handig. Want waar laat je die meter boeken die je meeneemt toch? Nu zetten we de e-reader vol met boeken en dan kun je maar raak lezen. Een handzaam formaat en een prettig scherm om van te lezen. Het enige dat je er aan kunt opmerken is dat de bladzijdes niet heel groot zijn, maar dat is ook een kwestie van wennen. 
Terwijl ik Dan Brown in boekformaat had, kon Jasper hem lezen vanaf de e-reader. Ook weer erg grappig. Ik ben er wel blij mee. 

woensdag 24 juli 2013

Lekker weg en nu weer terug

Na een voorspoedige reis kwamen we aan op onze eindbestemming. We hadden een stacaravan van alle gemakken voorzien op een vakantiepark net over de grens in België. We hebben daar het hele weekend heerlijk vertoefd, omdat het zulk lekker weer was. 
Op zondag maakten we een prachtige fietstocht d.m.v. een knooppunten fietsroute. Dit was erg leuk om te doen en uiteindelijk stond er 22,5 km op de fietsteller. 

Op de terugreis zouden we via Goes gaan. Dit is helaas niet doorgegaan. We moesten hiervoor bijna 200 km omrijden en dat was ons toch wat te gortig in de hitte. Ik heb dus geen merklappen tentoonstelling gezien. Dat vond en vind ik wel erg jammer, maar je moet je verstand even voor laten gaan. Nu waren we halverwege de maandagmiddag weer thuis en dat was ook wel weer fijn. Wat nog wel heel leuk was, is dat we via een verloting een vakantie gewonnen hebben. We aten daar op het park in het restaurant en bij betaling kreeg je per persoon drie bonnetjes. Later op de avond werd er dan een nummer getrokken. En laat dit nu net één van onze nummers zijn! Nu gaan we in oktober nog een lang weekend met het gezin naar een huisje in één van de vakantieparken. Dus dat is boffen en heel gezellig. 
Ik heb nog wel iets gefreubeld, maar dit heb ik nog niet op de foto gezet. Dus dat komt nog.  

donderdag 18 juli 2013

Vakantie

Sinds vanmiddag 1 uur heb ik twee weken vakantie! Ik heb deze week nog 2 uur therapeutisch en 5 uur normaal gewerkt. Vandaag heb ik dus gewerkt van 8 tot 1 uur. Voor het eerst weer alleen. Het ging prima. Het gaat ook weer de goede kant op. Het laatste stukje revalidatie is altijd het meest moeilijk. Wij, mijn DH en ik, fietsen elke dag ongeveer 15 km om de conditie op te krikken. Voor de operatie heb ik natuurlijk geen klap aan de sport gedaan en dus ook niet aan mijn conditie. Hier ben ik nu met de fysiotherapie en zelf mee bezig. Het gaat steeds beter gelukkig. Maar nu heb ik ... 
Morgen reizen we voor een lang weekend af naar Lommel. Hier vertoeven we een paar dagen. De fietsen gaan mee, een handwerkje en het nieuwe boek van Dan Brown "Inferno". Ik ben erg benieuwd. Al de andere boeken had ik ook al gelezen en nu wil ik deze natuurlijk ook lezen. Op de terugreis gaan we via Goes. Kijken bij de MERKwaardige LAPpen in het Historische Museum de Bevelanden. Het verslag hiervan komt na het weekend. Eerst even relaxen op de grens van Nederland en België. 

zaterdag 13 juli 2013

Wat doe je zoal op een zaterdag in juli?

Onze DD is als zeeverkennerleiding mee op zomerkamp. Dat zomerkamp hebben ze op de Friese meren. De tweede zaterdag tijdens het kamp hebben ze dan de zogenaamde ouderdag. Ze trekken rond met een grote vrachtboot waar ze op slapen en eten en waar de zeeverkenners met de zeilboten op rondzeilen. Op deze bewuste zaterdag liggen ze dan in Langweer en ouders en familie kunnen langskomen. Dit doen we altijd als we niet op vakantie zijn. Dit jaar dus ook. 
Zo rond elf uur zijn we dan in de haven van Langweer. Hier worden we opgehaald met de scouting zeilboten en worden we gebracht naar de Jacoba II. Hier vertoeven we dan enige tijd met onze familieleden. We eten en praten en voor wie dat wil, gaan we zeilen. Erg leuk, vooral ook omdat het mooi weer was. Zo halverwege de middag worden we dan weer teruggebracht naar de haven en gaan we weer naar huis. Altijd een leuk terugkerend evenement. 

Thuisgekomen moesten er nog wat boodschappen gedaan worden en togen de heren met hun instrumenten richting tuin. Wat startte met een zomerzaterdagavondconcert mondt uit in lessen over accoordenschema's ed. DS speelt bij DH in de Big Band op de gitaar en heeft nog het een en ander te leren.
Ondertussen heb ik een zeer dramatisch, maar wel heel leuk boek uitgelezen. "Sterren boven Cornwall" van Liz Fenwick. Een eerste roman van deze schrijfster. Heerlijk boek om te lezen tijdens de zomer, maar nu helaas uitgelezen. Gelukkig heb ik nog wat op vooraad! 

zondag 7 juli 2013

In de zomer

Het is prachtig zomerweer. Onze DD heeft zomerkamp van scouting en toen ze vrijdag nog even de weersverwachting checkte, prijkten er vier tienen op de kaart voor de komende dagen. Heerlijk weer is het, niet te heet en toch zomers. 
Je kunt nu iets plannen zonder dat je bang hoeft te zijn dat het in het water valt. Gisteren hadden we een bbq bij mensen in de tuin. Heerlijk hebben we daar vertoefd in de tuin, onder de parasols met een zacht zwoel windje om ons heen. Ondertussen lekker eten en praten. Voor de jubilaris, die 65 werd, had ik even een kaart gemaakt. Even weer iets anders tussendoor borduren en creëren. 
Nog twee weekjes werken en dan gaan we een lang weekend naar Lommel in België. Via vakantieveiling.nl verblijven we dan in een stacaravan. Op de terugreis gaan we dan langs Goes waar de merklappententoonsteling van "Merkwaardig" is in historisch museum De Bevelanden. Daar  heb ik wel zin in natuurlijk. 
Omdat we een eigen bedrijf hebben kregen we een kortingskaart van de Sligro. We hebben hier geshopt en toen zag ik nog iets leuks. Heel gewoon toast, maar in een bijzondere verpakking.
Grappig toch? Het deed me denken aan het kerstpakket van mijn DH waar ook allerlei artikelen in zaten met een leuke verpakking. Eén doosje staat nog steeds in de kast, kaneelkoekjes. Ook alweer met zo'n grappige verpakking. Ach, er zijn zoveel leuke dingen voor de mens. 
Vanmiddag de tennisfinale van Wimbledon. Ik ben erg benieuwd hoe dat afloopt. De halve finale vrijdag was ook al spectaculair.  Enfin, we gaan genieten vandaag, overal van! 

maandag 1 juli 2013

Mooi setje op het toiletmeubel

Ik schreef in het vorige bericht over een mooi setje borstels en spiegel op mijn toiletmeubel. Ik heb ze op de foto gezet en zo zien ze er uit. Zijn ze niet prachtig?



Oorspronkelijk zal er nog meer bij gehoord hebben. In het zaakje waar ik het kocht was ook, van andere makelij, een soort dienblaadje en een juwelenkistje. Maar deze drie vind ik prachtig en ze horen bij elkaar. Het lijkt heel mooi, bij andere dierbare pronkjuweeltjes. 
Overal is wel een verhaaltje bij, allemaal dierbare herinneringen.