zondag 30 maart 2014

Eieren, voorjaar en een poes voor een poes

Men neme een ei, men neme de verfbus, men neme gehaakte roosjes,  men neme de tape en zie, daar is een ei in de maak. Twee keer verven en vervolgens de bloemen bevestigen. 


Ach en zo wordt de eierverzameling bijna elk jaar weer uitgebreid. Dat is ook handig, want eieren zijn ook kwetsbaar en er gaat er nog wel eens eentje verloren. Voorheen zette ik alle eieren in de kamer, maar het worden er zoveel dat ik alleen de mooiste eieren plaats. Misschien moet ik er maar eens wat weg doen, maar dat kan ik ook weer niet over mijn hart verkrijgen. Enfin, komt tijd komt raad. 
Het voorjaar is in alle hevigheid losgebarsten met buitenaardse temperaturen voor deze tijd van het jaar. Vorig jaar zaten we nog met vorst en sneeuw. Gisteren werd de temperatuur van 20 graden bereikt. Op de radio hadden ze het vandaag over dat het sommige plaatsen wel 24 graden kon worden. Het is in ieder geval mooi weer en daar kan iedereen van genieten. 

De tulpen staan al in volle bloei en we hebben er verschillende in de tuin. Ik heb ze maar even gekiekt. Evenals de poes die voor de poes zit. Alleen had ze haar staart niet omhoog. Blijft altijd leuk. 
Een fijne zondag nog voor iedereen. 

woensdag 26 maart 2014

Pasen 2014 en paper tiny zoo

Het voorjaar is in volle gang. De Prunus bloeit, overal poaskeblommen, tulpen bloeien al bijna en Pasen is in aantocht. En als Pasen in aantocht is komen de eieren weer tevoorschijn. Ik heb al inspiratie voor de te maken eieren. Voor deze actie heb ik e.e.a. gearrangeerd en op de foto gezet. 
De roosjes haakte ik in de trein op weg naar Rotterdam. Maar wat het gaat worden? De twee eieren hebben de eerste verfbeurt gehad en dit project zal zijn vervolg krijgen in de loop van de dagen. 
Mijn DD kwam met een app op de telefoon, genaamd "paper tiny zoo". Verschillende patroondelen staan dan op een papier en die kun je dan in elkaar maken. 
Erg mini, erg grappig! Voor de bso kinderen te klein, maar als ik het vergroot dan kunnen zij het ook maken. Er zijn twaalf verschillende dieren, nog niet heel eenvoudig maar het resultaat is erg leuk. Ook dit zal een vervolg krijgen.  

zondag 23 maart 2014

Weer een week verder

Het is alweer zondagavond en sinds vorige week zijn we een week verder met weer veel activiteiten. 
Afgelopen woensdag zat ik bij het stembureau. Vorig jaar was er een oproep in de krant waar gevraagd werd naar mensen die bij het stembureau zitting wilden nemen. Nu, dat leek me wel wat en ik gaf me hiervoor op. Aanvankelijk had ik een afwijzing gekregen, maar omdat je dan als reservelid op de rol staat werd ik alsnog gevraagd. 
Om zeven uur 's morgens moest ik mij melden en we zaten met z'n drieën in het stembureau. Tot elf uur moest ik aanwezig zijn en daarna had ik pauze. Vervolgens was ik om half drie tot zessen aan de beurt en na negen uur was het stemmen tellen geblazen. Het was interessant om mee te maken en de tijd vloog om. Waren er geen stemmers, dan was er genoeg te praten met de mede stembureauleden. Een ervaring rijker. 
Van Tamara McKinley las ik het boek "De erfgenamen van het land". Zoals op het boek te lezen staat was het een meeslepende roman die zich hoofdzakelijk afspeelt in Australië. Erg spannend en ik heb bijna de hele middag en halve avond gelezen. Heerlijk om je te verliezen in een mooi boek. 
Ook heb ik weer gepionierd met gesnoeide takken. Deze keer maakte ik een stellage waar een druiventros aan kan hangen. Voor de schikking in onze kerk. Weer leuk om te doen. 


Ook heb ik mijn geheime project afgemaakt. Vreselijk arbeidsintensief, maar het resultaat is prachtig geworden. T.z.t. zal ik het uitleggen en laten zien. 
Gisteren was er de NL DOET dag. De halve dag was ik bij het kinderdagverblijf met andere leidsters en ouders. Veel is er gerealiseerd gisteren. We hebben een trampoline in elkaar gezet, een rioolbuis geplaatst, een moestuin gegraven, de bestrating aangepast, de koprolstangen geplaatst en rommel opgeruimd. Ongelooflijk wat je dan in een paar uur kunt doen. 
De nieuwe randjes zijn ook al weer in de maak op de randjesrol, maar dat laat ik na volgende week zien. 
En nu ligt de nieuwe werkweek alweer voor ons. Ach, zo vliegt de tijd. 

zondag 16 maart 2014

Bloemstuk en meer dieren in de tuin

Gisteren hebben we met twee personen het bloemstuk in elkaar gemaakt en het is goed geworden. Ik was eerst bang dat de bloemen er niet doorheen gestoken konden worden, maar dat was niet het geval. Het is helemaal goed geworden. 

We hebben steeds meer dieren in de tuin. Vogels welteverstaan. In het vogelhokje had ik een pot met voer staan. Zo nu en dan wordt er van gesnoept en nu had ik het fototoestel bij de hand om te kieken. Toen we daar zo naar keken had ik ook het geluk dat ik een pimpelmeesje kon kieken. Ze zijn nu in het nestkastje bezig om het nest te bouwen. Ze vliegen af en aan. In je ooghoek zie je dan beweging en dan vliegt er weer eentje in of uit. Het blijft elk jaar weer mooi. Nu maar afwachten hoe het verder verloopt. 


Ondertussen ben ik bezig met de randjes. Deze maand vijf zaterdagen dus elke week twee randjes te borduren. Leuk om te doen. 
Vanmiddag hebben we heerlijk gewandeld in het Blauwe Bos. Dit ligt achter Haulerwijk. Straks gaan we een potje sjoelen en dan is het weekend al weer bijna voorbij. Time flyes when you are busy. 

vrijdag 14 maart 2014

Broerlief is 50 en freubelen met snoeihout

Afgelopen zondag werd mijn broer 50 jaar. Hij wilde graag pecunia, maar daar moet dan wel even iets bij vind ik. Opeens dacht aan de plakjes eikenhout [iets groter als een 2 euro muntstuk] die ik zaagde van de takken die ik sprokkelde na de enorme storm vorig jaar oktober. Met mijn DS had ik bedacht dat het wel leuk was als er iets op kwam. Nu net niet voor deze gebeurtenis, maar destijds bracht hij mij op het idee dat je er iets op kunt maken met de soldeerbout. Dat heb ik nu dus gedaan. Aan de ene kant "50" voor zijn verjaardag en aan de andere kant "TS", zijn initialen. Dit heb ik dus gemaakt en toen bedacht ik dat het leuk was als er een touwtje doorheen zou gaan zodat hij het ergens kan laten hangen. Mijn DH boorde er even een gaatje in en voila, heb je zo maar even iets dat leuk is. Waar een storm al niet toe kan leiden. 


Voor overmorgen zijn we bezig voor een bloemstuk in de kerk. We werden wederom geïnspireerd door de bijlage "Wonen" van het "Dagblad van het Noorden". Hierin stond een schaal met een veelkleurig boeket op een met touw omwikkelde schaal. Nu leek ons dat leuk, alleen had ik bedacht om dat van snoeihout te gaan maken. Ik wilde er een vlechtwerk van maken, maar dat lukte niet. Te stug allemaal. Toen bedacht DD dat ik het wel in elkaar kon pionieren. Dit doen ze bij scouting altijd met grote houten palen. Hiervan maken ze dan vlotten, driepoters, klimpalen enz. Ze heeft me even uitgelegd hoe het werkt en daarna freubelde ik dit in elkaar. 

Het is dan bedoeling dat de bloemen tussen de takken doorgestoken worden in de schaal. Ja, het mut nog wat wurde [zingen ze dan in Friesland], maar het komt vast goed. Morgen gaan we het stuk maken, dan maak ik wel een foto van het eindresultaat. 
Borduren en haken komt momenteel niets van terecht. Ik heb het druk met de zaak en met het werken bij de BSO. Vandaag lekker tijd om met de takken iets te doen en dat is toch ook erg leuk om te doen. 

zaterdag 8 maart 2014

Mini haken en een nieuwe poes

Als je eenmaal met iets begint, gaat het zich ontwikkelen. Laatst ben ik dus begonnen met haken en haakte ik allemaal bloemen. Ik had nog garen in voorraad dus daar kon ik mooi mee verder. Maar als je dan allerlei blogberichten leest, word je ook weer geïnspireerd. Bij Luli: http://ioluli.blogspot.fr/ -14 februari zag ik het volgende hart. 
Dit leek me toch zo leuk om te maken. Maar het is nogal mini en toen herinnerde ik me dat ik een kistje van moeder had.


In het "haak"kistje zag ik diverse zaken die ik wel kon gebruiken voor het hart. Helaas was de batterij van het fototoestel toe aan opladen zodat ik het resultaat nog niet kan laten zien, maar dat komt dan nog wel. Het is erg mini haken, maar het resultaat is grappig. Ook intensief, maar dat is altijd zo, of het nu groot is of klein. Ik haakte met gebroken wit en heb nu 1 roosje af. Wordt vervolgd dus. 
Gisteren was ik met mijn schoonmoeder op pad. Eerst voor oogcontrole naar het ziekenhuis en gistermiddag zijn we even op struun geweest. Ik zag een prachtige poes en heb deze van mijn schoonmoeder gekregen. Ik kocht violen en pootte ze in een groene bak en voila, je hebt weer iets leuks op de tuintafel staan. Er zat wel een wit bakje bij, maar heel subtiel en dit is steviger en fijner voor de violen. Is het geen grappig gezicht? Ik ben er blij mee. 
Straks komen de kinderen en gaan we lekker stamppot andijvie eten. Morgen is het zondag en zingt Hester bij een kerkdienst en 's middags hebben verjaardagsvisite van mijn broer die 50 is geworden. Mooie zaken in het vooruitzicht met mooi weer. De voorspelling is dat het misschien wel 20 graden wordt. Dat zal voor ons in het Noorden wel iets te optimistisch zijn, maar mooi lenteweer is het in ieder geval wel, met nu 15 graden op de thermometer. 

dinsdag 4 maart 2014

Weer één voor de top 20

Via een blog werd ik op het spoor gezet van het nieuwste aanwezige bibliotheekboek van Rachel Hore. "Aan de overkant" zo luidt de titel. 445 bladzijden leesgenot. Weer een heel spannend boek van Hore. Vooral omdat ze boeiende uitgewerkte personages beschrijft en verleden en heden met elkaar verweeft. De uiteindelijke ontknoping is wederom verrassend alhoewel ik het jammer vind dat de term "postnatale depressie" niet genoemd wordt. Naar mijn mening zou dit passen. Maar dat is slechts een kleine kanttekening bij dit zeer prettig lezenswaardige boek. Dus weer één voor de top 20. Past deze er nog tussen? Ik maak er gemakkelijk de top 30 van. 
En wat het handwerken betreft? Daar zag ik weer iets moois voorbijkomen dat ik werkelijk toch eerst moet maken voordat ik weer met een UFO verder ga. Wordt vervolgd. 
Het wordt een schitterende voorjaarsweek las ik in de krant qua weerbericht, dus eerst ga ik in de benenwagen en vanmiddag op het stalen ros naar mijn werk. 

zondag 2 maart 2014

Randjes 2014 t/m februari

De lentemaand maart is aangebroken dus de hoogste tijd voor de update van de Randjes. Hier de randjes van februari. 
 
Ik heb besloten om tussen elke maand een bloemenrand te maken. Deze randjes vind ik in het boekje "Randen om te borduren, te breien en te weven" van R. Borssuck.
In dit boekje van 1977 staan diverse randen. Na januari en februari staan twee patronen van de zogenaamde merklapranden. Ik vind het een leuke afwisseling met de schoollaprandjes. Elke maand bedenk ik wel weer wat ik eronder ga zetten. Leuk om te maken. Vooral weer na het haken. Op de foto alle randjes inclusief de bloemenranden. 
De roosjes die bij 2014 staan haalde ik van een patroon van DMC. Dit was ook een rand, maar hier vond ik het leuk om ze zo apart te borduren. 
En natuurlijk borduur ik tijdens het schaatsen in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Alhoewel het toernooi enigszins gedevalueerd is na diskwalificatie van Kramer. Maar ja, bij het spel horen nu eenmaal spelregels en daar heb je je aan te houden, hoe jammer wij dit allemaal ook vinden. Maar leuk blijft het schaatsen op een buitenbaan. Alhoewel het buiten momenteel wel lente lijkt.