zondag 10 mei 2015

Middeleeuws marktje

Zoonlief leert de Spaanse taal. Hiervoor heeft hij een app op de telefoon waarmee hij dit behoorlijk goed kan leren. Toch vindt hij het handig om nog een woordenboek te hebben. Het liefst twee, Nederlands - Spaans en Spaan - Nederlands. De eerste heeft hij wel en de tweede niet. Gelukkig zijn hier nog wat kringloopwinkels waar we kunnen kijken en Het Boekenmeisje in Tolbert. Dit is een winkel met duizenden tweedehands boeken. Hier vonden we het niet, maar ik wel een aantal andere boeken. O.a. een boek over Jaap Kramer, illustrator van heel veel kinderboeken. 
"De illustrator geschetst, het werk en leven van Jaap Kramer". Zijn hele oeuvre staat er in, zijn levensverhaal, verhalen van en over hem en natuurlijk heel veel tekeningen. Werkelijk een schitterend boek. Zoonlief vond uiteindelijk nog een woordenboekje, maar dit was toch niet wat hij zocht. We hadden wel een gezellige rondtoer die dus uiteindelijk nog wel iets opleverde voor mij. 
Gistermiddag waren we in Visvliet. Daar was de afsluiter van de feestweek, die in het teken stond van de middeleeuwen, een middeleeuwse markt. Van verre roken we al de smidse die met zijn kolen in de weer was. De geur van de stoomdagen en van het Zuiderzeemuseum. Veel mensen liepen in middeleeuwse kledij en er was een klein marktje. Heel gezellig omdat we veel mensen daar kennen. 
In het oude Hervormde kerkje was een vitrine met allemaal zaken die betrekking hadden op de tweede wereldoorlog. Ook was er een muziek ensemble die in de weer waren met oude instrumenten. Leuk en gezellig. Toen we terug liepen naar de auto zagen we dreigende luchten. 

Tijdens ons bezoek was het droog. Toen we later thuis waren plensde het er weer op los. 
Verder ben ik de afgelopen week bezig geweest met het familiekrantje. Het wordt weer leuk. Halverwege de week is deze weer klaar. Altijd mooi om mee bezig te zijn. 
Maar wel zo tijdrovend dat het borduurwerk er even bij inschiet. Ach, er is niets wat mij drijft. Dat is altijd gemakkelijk, je kunt het zo weer oppakken. En nu over drie dagen naar het Textielfestival in Leiden. Ik heb er zin in! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten