zondag 22 februari 2015

De ene kant gereed, de weefmier op de tv, Stickliesel en verjaardag

De ene kant van de biscornu is gereed. En ik vind het erg mooi! Heeft het ook met de kleur te maken? Ik weet het niet, maar 't is mooi. Nu de andere kant nog, maar daar heb ik tijd voor want we hebben voorjaarsvakantie. Ik moet één middag werken, maar voor de rest ben ik de hele week vrij. 
Toen ik afgelopen week zo zat te borduren was op de tv de natuurserie van de EO. Terwijl je zo freubelt hoorde ik plotseling op de achtergrond de spreker iets zeggen over de Australische weefmier. Nu heb ik deze dus geborduurd voor de activiteitendag in Nijkerk in januari. Dus dit item was wel even heel erg leuk om te zien en de informatie te horen. een toevalstreffer. 
Tijdens die dag in Nijkerk kocht ik een mapje met daarop "Stickliesel". Hierin vier velletjes voorbeelden en kaartjes met garen daarop. Ik heb het even gegoogled, maar niets kunnen vinden. Maar het lijkt mij logisch dat het voor kinderen is, zeker ook gezien de tekst "für junge Anfänger". Dit vind ik dan zo'n grappig hebbedingetje. 

Leuk om te zien de kinderen vroeger uitgedaagd werden. Alhoewel ik wel betwijfel of het borduren op dit papier wel tot een mooi geheel zal kunnen leiden. Helemaal in die kleine kinderhandjes, maar misschien onderschat ik de jeugd van vroeger wel. Misschien was het ook wel bedoeld als voorbeeld, in ieder geval zal ik daar nu niet achter komen. 
Vanmiddag hebben we een verjaardag. Dit wordt met de hele familie gevierd. Wij geven de jarige een foto en daarbij maakte ik een kaartje. 
Het hartje staat op het patroon van de biscornu en dat is natuurlijk heel leuk om dat zo ook te verwerken tot een kaartje. De volgorde is: zagen, boren, borduren, knippen, plakken, snijden en assembleren. 

woensdag 18 februari 2015

Biscornu in wording

Van de speldenkussenclub had ik nog één project [december 2014] liggen, voordat de vierde aflevering komt. Dit is de "Biscornu Rouge". Ik ben al even onderweg en vond het leuk om de vorderingen tot dusverre te laten zien. Ik heb nog nooit een biscornu gemaakt, maar voordat ik het in elkaar kan zetten moet er eerst geborduurd worden. Twee lapjes te maken. Hierna kan ik het in elkaar zetten. Gelukkig staat dat alles heel duidelijk beschreven in de bijgevoegde beschrijving. Maar eerst nog even doorprikken aan dit prachtig mooie "rouge" gekleurde object. 

zondag 15 februari 2015

2e kussentje en pruikentijd?

Dit weekend is heerlijk relaxed. Geen bijzonderheden op het programma dus tijd voor borduren en schaatsen kijken. Het is ongemeend spannend in het Thialf stadion in Heerenveen. Mooie wedstrijden passeren de revue en nieuwe sporthelden op het hoogste podium. Ook was er dus tijd voor het 2e kussentje. Het borduren was al klaar, alleen moest het nog samengevoegd en in elkaar gezet worden. Het is altijd weer afwachten of het voldoet aan het beeld dat je ervan hebt. Alhoewel de kleuren goed bij elkaar passen zou ik er zelf niet zo voor gekozen hebben, maar het resultaat is prima en leuk. 




Zo nu en dan hebben we een tijdelijk abonnement op een of andere krant en momenteel lezen we de Trouw. Op het achterste blad altijd een leuk item "naast het nieuws". Hier vaak een leuke bijzondere foto. Gisteren ook weer werd er een foto geplaatst van het carnaval in Venetië. 
Een aantal dames zit klaar voor het Ballo del Tiepolo in het Pisani Moretta paleis. Waar ik natuurlijk voor viel waren de dames gekleed in een tenue dat deed denken aan de pruikentijd. Mooi en grappig om te zien. 

zondag 8 februari 2015

Kussentje

Vorig jaar ben ik lid geworden van de speldenkussenclub. Gedurende één jaar krijgt je zes keer een pakketje waarmee je een speldenkussen kunt maken en samenstellen. Onlangs kreeg ik er weer één en omdat mijn randjes nu af zijn ben ik er gelijk mee begonnen. Leuk om eens weer iets heel anders te doen. De combinatie met de stofjes vind ik ook zo leuk. 
We kregen er een alfabet bij en nu heb ik de "W" erin geborduurd. De beginletter van de onze achternaam. 
In het vilten hartje maakte ik ook een borduurwerkje omdat ik dat leuk vond. Er was ook nog een sleuteltje bij, maar die heb ik er niet aangenaaid. Mooi projectje om te doen. 




zondag 1 februari 2015

Nog één keer Nijkerk

Tijdens deze dag maakte ik een aantal foto's, waaronder die van mij tussen een aantal anderen. 
Naast die van mij hing verderop een prachtig lapje van iemand die het ook schitterend gemaakt had. De kleurstelling sprak mij aan en de meeste randjes ook. Ik maakte van twee een foto. De theepot is ook schitterend. Je krijgt gewoon zin aan thee!