zondag 18 december 2016

Kerstknutselen, kerstgroepen, kerstmuziek, kerstwandeling en tripje naar Utrecht


Bij de BSO hebben we regelmatig leuke knutselactiviteiten. Wat is er leuker wanneer kinderen naar huis gaan met een mooi eindproduct? Dit jaar was de activiteit erg geslaagd. Timmeren en met draad aan de gang. Verrassend hoe creatief kinderen kunnen zijn. Hierboven enkele voorbeelden.  
Afgelopen week las ik een interessant bericht in de krant over museum Nienoord. Hier is een bijzondere tentoonstelling over een collectie kerstgroepen. Een verzamelaar heeft ontzettend veel kerstgroepen en kerstbeelden en deze worden geëxposeerd in het rijtuigenmuseum in Leek. Hier wilde ik wel kijken en afgelopen vrijdag ben ik hier geweest, met mijn zus. 
Wij werden bij binnenkomst meteen al verrast en zagen al diverse mooie groepen in vitrines opgesteld. In de tentoonstellingsruimte waren er nog veel meer, allen mooi gepositioneerd rond en bij de aanwezige koetsen, rijtuigen en andere aanverwante artikelen. 
De engel hangend in de lucht.

Een houten kerststal in bijzondere kast
Helaas een slechte foto, maar de figuren hebben allemaal kleding van stof aan. 
Een Spaanse groep, deze vond ik prachtig.
Veel groepen waren er uit Duitsland, maar ook uit Nederland, België, Spanje en vervaardigd van heel veel verschillende materialen. Ik had alleen mijn mobiele telefoon maar bij me en kiekte een paar groepen die ik leuk vond. De kwaliteit van de foto's laat te wensen over, maar ja, soms heb je dat zo. 
Op zaterdag was het tijd voor de kerstwandeling. Eén keer per twee jaar organiseert de PKN kerk in Leek een wandeling in het Leekster bos en omgeving. Diverse groepen zangers en musici worden gevraagd om hun medewerking te verlenen. Nu doen wij graag mee met onze muziekvereniging. 
Wij zaten heel sfeervol met lampjes en een klein orkest in een tent oude kerstliedjes en carols te spelen. Vooral als het donker is, en dat is het vaak al snel rond de korste dag van het jaar, is dat heel mooi. We speelden zeker 2,5 uur voordat alle wandelaars langsgelopen waren. Leuk om te doen. 
De zondag was ook een dag vol met muziek. De beide mannen hadden een kerstparty met de Big Band in Assen en ik ging naar dochterlief in Utrecht. Zij had daar een bijzonder concert en dat was natuurlijk ook leuk om te bezoeken. Zij zong met de studentencantorij een bijzonder programma met een gitarist. Een mooi samengesteld programma brachten ze in het Academiegebouw naast de Dom. De entourage in zo'n gebouw is al prachtig en dat wordt nog mooier wanneer je verwend wordt met prachtige muziek. 
Aan de wanden van de aula hingen tapijten met hele mooie afbeeldingen. Ik zocht het even op bij Wikipedia en vond het volgende;

"De wandtapijten in de aula zijn in 1936 geschonken door het Utrechtse Universiteitsfonds en werden ontworpen door Willem van Konijnenburg in samenwerking met Chris de Moor. De tapijten werden vervaardigd in de weefschool van Mevrouw Laman Trip-Aolen en in de ateliers van J.F. Semeij". 


Altijd interessant natuurlijk. 

Nog één week te gaan naar kerst. Nog drie concerten totdat het Kerst is. Nog één week naar het werk waar we afscheid nemen van een locatie. Nog één week met weer bijzondere evenementen, ontmoetingen en kerstactiviteiten. Altijd druk in december, maar altijd bijzonder mooi en iets om je het hele jaar op te verheugen.  

1 opmerking:

  1. Wat een mooie tentoonstelling op Nienoord heb je bezocht Gonda, en al die muzikanten , dat ziet er erg sfeervol uit. Dan nog muziek in Utrecht, je hebt een druk maar mooi weekend gehad. Dat idee van het kerstboompje sla ik op, wie weet nog eens te gebruiken op school. Heel leuk! Ik ben ook benieuwd of je al aan de A&C sokken bent begonnen ;)
    Fijne feestdagen gewenst, groetjes, Conny

    BeantwoordenVerwijderen