zondag 27 oktober 2019

Naaien, borduren en breien

Na een prachtige herfstvakantieweek is het weer tijd voor een update. Wat we moesten doen aan de garage is gelukt. Ook veel opruimen en winterklaar maken van o.a. de boot en rond het huis. 
Het geborduurde hartje heb ik verwerkt tot een kussentje. Hierbij de voor- en achterkant. 



De privé tuin is weer een stukje meer gevuld en het blijft altijd leuk borduren met verloopgaren. 
Sinds enige tijd zijn wij lid geworden van Readly. Online kunnen we dan ongelooflijk veel bladen bekijken en lezen. Hierbij ook leuke handwerkbladen. Eén daarvan is Hobbyhandig. Hierin staat een leuk patroon van een soortement van sjaalkraag. Dit leek me nu enorm leuk om eens te gaan breien. Geen ingewikkelde afmeting en patronen, maar rechttoe rechtaan breien in de boordsteek, twee recht... twee averecht. Gewoon lekker breien bij de kachel en ondertussen naar de tv kunnen kijken. Ondertussen moet ik wel de poezen in de gaten houden, want die vinden het bewegende garen superinteressant en leuk om mee te spelen! 😻
Bij het breiwinkeltje in Leek is de kleur- en breiwolkeuze reuze en dan zijn de steken zo opgezet. Okergeel is een heerlijke warme herfstkleur en bovendien in de mode. Heel geschikt voor dit jaargetijde, helemaal nu de temperaturen dalen en de klok weer een uur teruggezet is. 

1 opmerking: