woensdag 1 januari 2020

Epe, Deventer en jaarwisseling

Omdat het vakantie is, gingen we er een paar dagen tussenuit. Middenin een bosrijk gebied in Epe hadden we een huisje. Een heerlijk huisje! Lekker relaxen en even genieten van het andere om je heen. 
Als je dan 's morgens uit het raam kijkt zie je dan opeens een eekhoorn. De eekhoorn voelde zich helemaal op z'n gemak en hij struinde rustig door de tuin, genietend van al het lekkers dat daar te vinden was. Helemaal kerstig werd het met een roodborstje erbij. 


Door het prachtige winterse weer was deze korte trip bij voorbaat al geslaagd. Zo fijn als het van dat mooie weer is. 
Eén van onze doelen was het bezoeken van de stad Deventer, bekend van de koek en van het Dickens festival. Dit laatste was al voorbij, maar overal in de stad zagen we nog tekenen van dit festijn. Overigens waren we wel blij dat we in de rustige nadagen hier rondliepen, want het schijnt hier dan ontzetten druk te zijn. 
Op ons gemak bekeken we deze prachtige stad. Onze rondwandeling bracht ons o.a. in de Broederenkerk. In deze mooie omgeving werd het hele kerstverhaal met diverse taferelen uitgebeeld. Erg leuk om te zien. Ook de rest van de kerk was het bekijken waard, met mooi beschilderde houten beelden. 
Bijzonder vond ik deze Afrikaanse kerststal

In een andere kerststal waren de schapen getuige van de blijde gebeurtenis.
Wat valt er bij dit biechthokje te verbergen? Het beeld is in ieder geval wel grappig. 

Dit houten beeld van Jozef en Jezus vond ik bijzonder. Je ziet ze niet zo vaak zo samen afgebeeld. 

Ook Maria in blauwe kleding mag natuurlijk niet ontbreken. 


De stad is erg mooi versierd met kerstverlichting, groene takken en in diverse etalages de carolsingers. Het deed mijn zingende hart sneller slaan! 
Omdat we het zo'n mooie stad vonden gingen we de volgende dag weer naar Deventer. Nu kwamen we hier terecht aan het eind van de dag. De stad in volle glorie met de mooie sprookjesachtige verlichting. 



Na een paar leuke dagen vierden we de jaarwisseling in eigen huis. Oliebollen eten, snert maken en Cluedo spelen. Door de mist, misten we het meeste vuurwerk, maar we hadden een ontzettend gezellige avond en dat vergoedde veel. 
En zo zitten we dan in 2020, een mooi rond getal. We wensen elkaar allemaal het beste, maar we moeten maar weer afwachten wat het jaar ons brengt. In de krant van 31/12 en beeldoverzicht van 2019 met hoogte- en dieptepunten. Zo is het altijd geweest en zo zal het altijd wel blijven. Ik hoop in ieder geval weer op een mooi freubeljaar! Dat zal vast wel goed  komen. 

1 opmerking:

  1. Strange "water hack" burns 2 lbs in your sleep

    At least 160k women and men are trying a easy and SECRET "liquids hack" to drop 2lbs each night as they sleep.

    It is painless and it works on everybody.

    Here are the easy steps for this hack:

    1) Grab a drinking glass and fill it up with water half full

    2) And now use this proven hack

    you'll be 2lbs skinnier in the morning!

    BeantwoordenVerwijderen