dinsdag 8 maart 2022

Bijzonder heerlijk weekend

Afgelopen weekend hadden we een heerlijk weekend. Het begon al op de zaterdag. 


Bij de quiltwinkel van Annelie https://www.anneliefs.nl/ hangen een aantal quilts van onze handwerkgroep de Fröbelfreules. Ze nodigde ons uit om een dagje te komen handwerken. Met zeven dames van onze groep hebben we daar de hele dag heerlijk vertoefd. 


In een enorm grote boerderij met heel veel ruimte bevindt zich de winkel. Heel veel stoffen en bijbehorende fournituren. Aan de muren onze quilts met bijkleurende stoffen. Enorm leuk om te zien. 

Aan de grote tafels was genoeg plaats voor ons om te freubelen en voor eventuele bezoekers. Tussendoor werden we voorzien van heerlijke drankjes en ander lekkers. Tussen het handwerken door natuurlijk. Het was ook nog erg gezellig met diverse bezoeksters die overal vandaan kwamen. 


Hier had ik mooi de tijd om door te werken aan mijn tulpen. Arbeidsintensief, maar leuk om te doen. Het is soms nog een beetje zoeken naar de juiste technieken, maar zoals de cursusleidster al opmerkte, oefening baart kunst. 

Na deze fijn dag volgde ook een mooie zondag. We togen naar Utrecht. Hier waren we, vanwege covid, al vier maanden niet geweest bij dochterlief. Zo rond het middaguur arriveerden we. We hadden ook nog een missie. Voor de kleine jongen was een halfhoogslaper aangeschaft en daar wilden we een afscheiding onder maken, zodat het een soort huisje wordt. Dus alweer een freubeldag. Met z'n tweeën gingen we aan de slag. 

Na een goede start met goede vorderingen, was het al snel tijd voor een hapje eten buiten de deur. We gingen op de fiets naar 'De zware jongens'. Een hipster vegetarisch restaurant in het oude muntgebouw. In het oude pand is het goed toeven. Bij binnenkomst viel mijn blik meteen op een enorm gordijn. Dit bestaat uit oude borduurwerken die aan elkaar bevestigd zijn. 




Aan een andere wand waren schilden gehangen gemaakt van theedoeken. Zo was er al van alles te zien. 


De menukaart was divers en bestond uit diverse lekkere vegetarische tapashapjes. Erg smakelijk. 

Na een bijzonder heerlijk weekend kan de week beginnen. 

2 opmerkingen:

  1. Wat bijzonder! Ik woon in Utrecht, maar wist niet eens dat er nu een restaurant in de Munt zit. Het is een heel groot gebouw, dus er zit vast nog wel meer. Tijd om eens een kijkje te gaan nemen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuke zondag na ons uitje op zaterdag. Wat een bijzondere decoratie in het restaurant.

    BeantwoordenVerwijderen