woensdag 14 februari 2024

Dieren in de aandacht

Project  🐻 is af. De stiksteken zijn gezet, de hartjes zijn erop geborduurd en uiteindelijk is de geboortedatum en zijn de namen erbij gezet. Alweer een uitdagend project tot een einde gebracht. 


Andere dieren waarover ik hier schrijf hebben betrekking op een concert van kamerkoor Sforzato in Utrecht o.l.v. onze dochter. Op 11 februari reden we richting Utrecht voor dit concert. De titel van deze muzikale reis: 'De haas en de schildpad' beloofde een aantal liederen met daarin de dieren die zijn verwerkt. Dit werd volledig waargemaakt. 


Welke dieren kwamen er voorbij? Dit waren:

        de koekoek
        de uil
        de nachtegaal
        de zwaan
        het roodborstje
        de vlinder
        de muis
        de muis
        de tortelduif
        de vos
        de gans en de zwaan

Diverse Engelse componisten hebben hebben zich door deze dieren op verschillende wijze laten inspireren. Het koor heeft de beelden uit de fabels en andere dierenverhalen vertaald in spannende en kleurrijke muziek. Het was een prachtig, leuk en divers concert!

Het thema van dit concert werd nog versterkt door de locatie waar we hier naar luisterden. In de Dominicuskerk zijn prachtige glas in lood ramen. Bijna alle met hetzelfde onderwerp, nl. dieren. 


Een heerlijke dag in Utrecht!

1 opmerking:

  1. Het is vast een mooi concert geweest! Als musicus ken ik een aantal koorwerken rond een dier, maar van lang niet alle genoemde dieren. Er is vast goed gezocht.

    BeantwoordenVerwijderen