woensdag 6 februari 2019

Chihuly

Via verschillende media werden we geattendeerd op de tentoonstelling in het Groninger museum. Van de glaskunstenaar Chihuly uit de VS zijn veel werken te zien. Zondag hadden we een vrije dag en wat is er dan leuker om een kijkje te nemen? 
Prachtige werken van glas zijn er te zien! Heel divers en heel kleurrijk. We waren diep onder de indruk van al zijn werk. Je ziet een prachtige ontwikkeling doordat de expositie in tijdsperiodes ingedeeld is. Vroeg werk, o.a. geïnspireerd door de Art Deco, werk gebaseerd op zijn roots, voorwerpen die tot stand gekomen zijn door zijn periode in Italië en ga zo maar door. Steeds weer iets nieuws, maar ook met vernieuwende technieken. 
Prachtig vond ik de vazen die geïnspireerd waren op de Indiaanse manden. 
Hier de cilindervazen gebaseerd op de Indiaanse-Amerikaanse dekens. 


Is het niet wonderlijk? Net of er draadjes op de potten geplakt zijn! Ook deze zijn gebaseerd op de manden en de dekens. 

Enorme glazen Persians op de wand. Allemaal verschillend deze bloemmotieven én prachtig en vrolijk van kleur. 
Één van zijn vroegere werken. Maar door de redelijk eenvoudige vorm, kleur en donkere 'draden' spreekt dit mij enorm aan. 

Er was natuurlijk nog veel meer moois. Maar ik laat niet alles zien, anders is er geen nieuws meer in het museum. De videofilm was ook een mooie aanvulling op het geheel. 
Deze bijzondere tentoonstelling is zeker een aanrader om te bekijken! Wij waren enorm onder de indruk in ieder geval. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten