zondag 1 januari 2023

2023

Het jaar 2023 is een feit! 


We vierden de jaarwisseling in Gent, België. Er was wel wat vuurwerk, maar niet noemenswaardig veel. Over het algemeen dus heel rustig hier. 

Verder genieten we van de mooi stad Gent. Er is zoveel historie en zoveel te zien. Het leukste vind ik altijd het rondstruinen door de straten. Je ziet van alles en komt van alles tegen. 

In het centrum is een kerstmarkt. Heel veel kraampjes waar je allerlei eten kunt kopen en opsmikkelen. Maar ook andere zaken en een enorm leuke draaimolen in de vorm van een kerstboom. De bakjes die eraan hangen zijn in de vorm van kerstballen. Zo leuk om te zien. 



We bezochten het leuke kasteel in Ghent. Alles was nog erg opgeleukt met kerstversiering. Door middel van de audio toer weten we nu veel van het kasteel en haar bewoners en het leven van vroeger. 


Ook door middel van het enorme drieluik van de gebroeders Van Eyck weten we over het leven van vroeger. Het Lam Gods, zoals de verzameling schilderijen genoemd wordt, is enorm boeiend en kleurrijk. Het hangt in de de Sint Baaf Kathedraal. 


Verder struinen we heerlijk door de straten en langs het water. Vol bewondering kijkend naar diverse historische gebouwen en sfeervolle plaatjes. Ook kwamen we boekhandel 'De Slegte' tegen. Toen het nog in de Herestraat in Groningen was, heb ik daar vele uurtjes doorgebracht en even zovele aardige boeken gekocht. 

Als we dan vermoeid thuiskomen is het genieten van lekker chillen en spelletjes spelen met elkaar. We spelen dan Auztralia, nee geen typefout, BANG, Exploding kittens,  en allerlei andere spellen. Supergezellig!


Nog een paar daagjes en dan is het weer voorbij. De start van het nieuw jaar is geweest. 


1 opmerking:

  1. Alle goeds voor 2023! Hopelijk genieten jullie nog even van Gent. Een leuk borduurwerkje trouwens, met het puzzelstukje.

    BeantwoordenVerwijderen