maandag 15 januari 2024

Een blauwe maandag in januari

Vandaag, 15 januari, hadden we voor het eerst dit jaar de maandelijkse bee. Op deze blauwe maandag, het is vandaag 'blue monday', namen we afscheid van één van onze Freubelfreules. Zij gaat ver weg wonen en kan dus niet meer in staat zijn om onze bijeenkomsten bij te wonen. Op gepast wijze werd er aandacht besteedt aan dit afscheid. 

Tijdens ons freubelweekend in november hadden we besloten om een afscheidsquiltje voor haar te gaan maken. De gekozen kleuren, rood/wit/blauw, zouden verwerkt worden in deze quilt. Alle leden van de bee maken een lapje van 15x15 centimeter. Elk op eigen wijze met deze kleuren. Met z'n twaalven maakten we dus twaalf blokjes. 

Bij haar in de prachtige tuin hadden we meerdere exposities en mijn insteek was dan ook om een blokje te maken met een knipoog naar de tuin. Florale elementen met de kleuren rood en blauw verwerkte ik tot een lapje. Leuk om te bedenken, te borduren en te verwerken. 

Vier puzzelstukken met diverse florale invulling

Er boven een vogeltje dat symbool staat voor de schitterende tuin met daarin ook rondvliegende vogels

Een en ander gecombineerd met blauw en rood geblokte stof met daarop rode roosjes. 

Nadat alle lapjes bijna binnen twee weken klaar waren, maakte iemand het aan elkaar. Er werd door iemand een rand aan gezet, de lap werd doorgequilt en een label werd gemaakt. 

De quilt met daarop de 12 blokjes. Heel goed is te zien hoe iedereen op eigen kenmerkende wijze de invulling heeft gegeven aan de blokjes. 

Vandaag dus de laatste dag en het quiltje werd overhandigd met een bijbehorend boekje waarin de totstandkoming fantastisch leuk in staat. Met z'n allen hebben we ten slotte het label op de achterkant aan het quiltje bevestigd. 

T
Onze freubelfreule was erg blij met het mooie cadeau wat we met z'n allen gemaakt hadden! 

Helaas gaan we haar missen, maar uit het oog is niet uit het  💙 en we blijven verbonden via de moderne communicatiemiddelen. 

Op deze winterse blauwe maandag, die overigens buiten wit was door de winterse witte neerslag, hadden we een genoeglijk samenzijn. Diverse blauwe handwerken werden verzameld en zijn ook nog even erg leuk op de foto gezet. Blue monday, hoezo? We maken er wat van!


2 opmerkingen:

  1. Wat was het gezellig vanmorgen Gonda, je hebt er een leuk verslag van gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is een mooie afscheidsquilt geworden en wat een schitterend vogeltje heb jij gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen