vrijdag 24 augustus 2012

Weer op de basis

Na een prachtige, heerlijke, ontspannen, rustige, horizonverbredende, warme, gezellige én relaxte vakantie zijn we weer op de thuisbasis. DD in de armen gesloten, de andere geliefden begroet, de spullen opgeruimd en langzamerhand in het normale patroon. Goed om weer thuis te zijn. 
We zaten in het Centraal Massief in het vulkaanlandschap rond Clermont Ferrand. Met ons huisje op wielen met de tent ervoor konden we hier heerlijk vertoeven. We keken uit op een vallei met in de omgeving hoge vulkaankraters waarvan we een aantal bezocht en beklommen hebben, o.a. Le Puy de Dôme [1450 m hoog] en Puy de Sancy [1886 m hoog]. Daarnaast een vrij open landschap met veel zonnenbloemen en graanverbouw. In het gebied, de Auvergne, zaten we vlakbij Issoire, een grote stad. Rondom veel groen in het Parc Naturel Régional du Livradois-Forez en Parc Naturel Régional de Millevaches en Limousin, kortom een prachtig groen glooiend landschap.  
Zo, nu heb ik het Franse land wel weer genoeg geprezen en bezongen! Binnenkort laat ik wel wat kiekjes van de vakantie zien. 
Ondertussen heb ik niet stilgezeten in het Franse land. 
Vier jaar geleden was ik begonnen met een merklap in Denemarken. Allemaal mooi randjes in één rode kleur, nl. nummer 321. Echter een rechthoek was nog helemaal leeg en ik wist niet wat ik daarmee zou aanvangen. Ik had een grote box meegenomen met handwerkspullen en patronen. Uiteindelijk heb ik een keuze kunnen maken met wat ik erin zou borduren. Het resultaat is te zien op de foto. In de rechthoek dus een hart met een handwerkende vrouw. Ze is aan het kantklossen. Bovenin links natuurlijk mijn inititalen, het jaartal waarin ik het afgemaakt heb en drie afkortingen van landen. "DK" staat voor Denemarken waar ik de start had. "NL" natuurlijk voor Nederland en "FR" voor Frankrijk waar ik de lap voltooide. 
Halverwege bleek ik natuurlijk te weinig garen te hebben. In Issoire bleek een hele grote handwerkwinkel alwaar ik het benodigde strengetje kon bemachtigen. Leuk om even rond te strunen. 
Later waren we daar nog bij een tentoonstelling "Tour de Horloge" genaamd. Hier was een tentoonstelling gewijdt aan de invloed en het gebruik van het planten op ons hedendaagse leven. Hier was ook een vitrine met borduurwerk erin. Wat schertst mijn verbazing? Bij het lapje rood garen met garennummer 321. Was dat nu niet toevallig? Ik vond dat erg grappig. 
Een volgende keer zal ik verder verhalen over mijn belevenissen. 

1 opmerking:

  1. Je borduurwerk is erg mooi geworden zeg! Vooral het vrouwtje die aan het werk is vind ik leuk.

    BeantwoordenVerwijderen