woensdag 14 november 2018

Baby geboren en voortgang workshopdag projecten

Bij mijn collega is een baby geboren. Reden voor een feestje en een kaartje. Gelukkig heb ik veel op voorraad dus dat is niet al te ingewikkeld. Maar het is altijd leuk om een aparte variant te bedenken, deze keer een knoopje met borduurgaren. 

De eerste steekjes waren snel gezet op de dag van de workshops. Gelukkig heb ik momenteel veel tijd om er verder mee te freubelen. Het grappige is dat je het zelf allemaal kunt bedenken en maken naar eigen inzicht. Ik ben dan ook al flink opgeschoten. Met beide projecten. Hierbij een fotoverslag. Eerst van het bloementasje. 
De grote bloem was al heel ver. Nu met bloem, versiering en steeltje. 

Voor de andere kant van het tasje even nadenken over de samenstelling en de keuze van de stofjes, maar al snel is dit bedacht. Het uitknippen is pietepeuterig maar de schikking was al snel bedacht. 

Het appliceren op de juiste plaats was nog wel even een ding. Vooral met alle rondingen en hoekjes en puntjes. Na de applicatie weer tijd voor de steeltjes en de versieringen met de kraaltjes. Het resultaat tot nu toe.
Nu een verslag van de voortgang van de Dresdenplate. 
De 12 punten heb ik verder afgemaakt en aan elkaar gezet. Wat moet er nu in het midden komen? Opeens weet ik het! Een geborduurd stukje in blackwork. In de bijpassende kleuren natuurlijk. 

In mijn mooie boek "Blackwork Made Easy" had ik al snel een mooi patroontje gevonden. Aan de slag!

Het op de juiste plaats krijgen van de cirkel was nog even lastig, maar met wat hulpmiddelen gaat ook dit prima lukken. 

Ook dit wordt erop geappliceerd. Ja het woord "appliceren" in diverse vervoegingen, is het sleutelwoord deze weken. 

Hierbij het geheel op een ondergrond. In de hoekjes had ik wederom puntjes bedacht, dus knippen, naaien en appliceren. 

Om het geheel komt natuurlijk een rand. Gelukkig is er nog wat stof, dus ook dit gaat prima. 

Van de groene stof wil ik nog een rand eromheen maken. Echter de stof is niet breed genoeg. Hoe ga ik dit oplossen? Afgelopen maandag hadden we de maandelijkse bijeenkomst van de Fröbelfreules en daar kreeg ik een tip. Borduur nog wat vierkantjes en verwerk dit in het geheel. Daar ben ik mee bezig en moet nog wat centimeters, maar ik weet hoe ik het wil en dan weet je hoe je te werk moet gaan. 
Heerlijk bezig zijn met denken, rekenen en vooral freubelen... 

1 opmerking:

  1. Goed bezig Gonda, wat leuk dat geborduurde midden in jouw Dresden plate. En die bloemen voor het tasje. zo mooi combineer je beide werkjes met borduurwerk, heel leuk om te zien hoe jij er je eigen draai aan geeft.

    BeantwoordenVerwijderen