zondag 23 juni 2019

Muziekfestival, 40 jaar getrouwd, bevrijdingsrok, mooi lezen en proeflapje

Op zaterdag 15 juni togen we al vroeg richting Borkum. We moesten de boot halen van half acht. Op dit leuke Duitse eiland deden we als muziekvereniging mee aan het muziekfestival.
's Morgens speelden we eerst mee met het opleidingsorkest, bestaande uit jeugdige en oudere beginners. 's Middags was de beurt voor het gevorderde A-orkest van de Harmonie uit Leek. 
Ik vind dit vooral leuk omdat je eerst een binnenoptreden [met juryverslag] hebt en daarna een buitenprogrammaatje hebt. Dit laatste is dan voor een publieksjury. Deze uitvoering moet dan een ludiek karakter hebben.  
Het spelende opleidingsorkest bij het binnenprogramma. 
Met het opleidingsorkest hadden we een Flashmob bedacht op de muziek van Frozen en voor het grote orkest speelden we o.a. I will follow him met als start de dames verkleed als nonnenkoor.  Bij de repetities hadden we al veel plezier en het aanwezige publiek kon onze optredens goed waarderen. 
Helaas was het erg regenachtig 's morgens, maar dat mocht voor ons de pret niet drukken. We hebben heerlijk gespeeld, zowel binnen als buiten, en hadden een hele leuke gezellige dag. Rond acht uur 's avonds was ik weer thuis. 
Een bevriende muzikante is binnenkort 40 jaar getrouwd. Dat verdient een leuke kaart. Deze keer weer uitgevoerd met blackwork motieven met als versiering kraaltjes. Heerlijk om te variĆ«ren in de uitvoering. Veel kraaltjes in de "0" opdat er nog een aantal jaren bij mogen komen.  
In de krant had ik al eens gelezen over de oproep naar bevrijdingsrokken. Afgelopen week stond het weer in de krant. Volgend jaar herdenken we 75  jaar bevrijding en het Groninger museum wil er o.a. aandacht aan besteden met deze rokken. Leuk gemaakt met vooral de herinneringen van de individuele makers. 
Tussen alle bedrijven door heerlijk lezen in een historische roman van Rachel Hore; "Een week in Parijs". Een mooie geschiedenis over de Tweede Wereldoorlog. Vooral interessante schrijftrend is de afwisseling tussen heden [1961] en verleden [oorlogsjaren]. 
Binnenkort start ik met het kussen voor schoondochter- en zoonlief. Hiervoor maakte ik al een proeflapje. Vanwege de donkere ondergrond is het belangrijk dat ik goed licht heb. Met de weersvoorspellingen voor de komende week [tropisch warm op sommige dagen!], zit het met dat licht wel goed. 
Met bewondering volg ik de zwemtocht van Maarten v/d Weijden. Net als vorig jaar zwemt hij de Elfstedentocht met als doel zoveel mogelijk geld inzamelen voor het kankerfonds. Bijzonder en knap!  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten