maandag 1 augustus 2016

Amsterdamse school, beeldentuin en vorderingen

Ik zit nog vol van ons bezoek aan Amsterdam en de tentoonstelling bij Het Stedelijk Museum. Bij het museum kregen we een informatieve folder mee waar in het kort een samenvatting staat over de expositie. De vier kenmerken van de Amsterdamse school zijn:
* opvallend kleurgebruik
* fantasierijke vormen
* bijzondere details
* grillig of geometrisch
Onlangs kocht ik in een kringloopwinkel een kleedje voor op de tafel. Het lijkt op deze stijl. 
  
Tussen de buien door genieten wij van onze beeldentuin. De Clematis bloeit volop, evenals de Hibiscus, de Vlinderstruiken, de Annabel en andere bloeiende planten. 
En de rest is door alle regen heel erg mooi groen! Tussen al het groen en het bloeiende staan onze drie beelden op sokkel. Al jaren geleden gaf ik mijn DH Beethoven eens op verjaardag. 

Tijdens een familieweekend kocht ik een vrouwenbeeld door ons "Clara" [vrouw van Beethoven" genoemd en onlangs zag mijn DH "het beeld zonder naam" op Marktplaats staan. Wij kochten hem en nu staat hij, nog zonder naam, in de tuin. Mooi gezicht zo buiten.
Na de bui MET HAGELSTENEN 's middags, maakten wij 's avonds nog een mooi fietsrondje van 20 kilometer. We fietsten om en rond Lucaswolde. We fietsten langs mooie paadjes en moesten met een pontje over. Op het water maakte ik de volgende foto's. 

We hadden een betrekkelijk rustig weekend. Volop tijd voor borduren. Ik ben dan ook weer mooi gevorderd met mijn project. 6 opmerkingen:

 1. Zelden of nooit reageer ik en ik sla zelden of nooit een bericht van jou over...
  Altijd interessant, inspirerend en gezellig, mooie foto's ook, dus de moeite waard.
  Dankjewel; dat wil ik nu maar eens gezegd hebben!
  Groetjes,

  Jeanneke.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie beelden Gonda, en je bent geweldig opgeschoten met het borduurwerk! groetjes, Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Gonda, hier ben ik nog een keer: maandag 22 bee bij Ria. Kun je mij even mailen voor het adres?: connysquilts@live.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Your William Morris project is beautiful and will be worth all the effort to stitch it. Happy Stitching from me in Ottawa, Canada.

  BeantwoordenVerwijderen