zaterdag 11 maart 2017

Mijn eerste borduurlapje en voorjaar.

Een hele tijd was ik op zoek naar mijn eerste geborduurde schoollapje. Wij hebben nogal een groot huis met veel spullen dus dat was lastig zoeken. Gelukkig heb ik het gevonden en even op de foto gezet. Het is niet zo ingewikkeld als de vroegere schoollapjes, maar wel met randjes en ik weet nog dat ik het maakte in de derde klas bij juffrouw Kistje. Dit was een oudere juf die speciaal langskwam voor de handwerkles. En omdat de handwerkspullen in een kistje terecht kwamen, werd ze waarschijnlijk juffrouw Kistje genoemd. Ik weet nog dat we in lange rijen stonden om door de juf geholpen te kunnen worden. Uiteindelijk is het waarschijnlijk door mijn moeder gekomen dat ik zo'n freubelaarster ben geworden. 
Het lapje is er dus weer en het is een leuke herinnering aan vroegere tijden. 
Terwijl ik dit noteer is het buiten 14,3 graden. Echt voorjaarse temperaturen. Het is een heerlijke dag, na gisteren al de tweede, en lekker om buiten te zijn. Dat het voorjaar wordt is te zien aan de bomen die uitbotten bij ons in de tuin. 
De Parrotia zit vol met knoppen en ook de Prunus kleurt rood. 
Een teken dat de lente er aan komt. Ook de tulpen schieten al uit de grond en overal bloeien krokussen en sneeuwklokjes. 
Mijn derde tulpenlapjes heb ik af. Nu moet ik ze nog maken tot tulpen, een werkje waar ik waarschijnlijk morgen mee bezig ga. Het hangt even van de familieactiviteiten af of dit ook gebeurt. Het is in ieder geval lente en dat is een mooi jaargetijde. 

1 opmerking:

 1. Wat schattig, jouw eerste schoollapje! En kijk nu toch eens, waar het bij jou de basis voor heeft gelegd; dat is het freubelstadium echt wel voorbij, hoor Gonda!
  Ik heb eenzelfde lapje, ook in de derde klas van de lagere school gemaakt, ook bij een oudere handwerkjuf die daar speciaal elke week voor op school kwam. Bij haar thuis (!) heb ik mijn schoollapje versneld af mogen maken, voordat wij in dat schooljaar van Gorinchem naar Groningen verhuisden.
  Wat een bijzondere herinneringen komen er ook bij mij weer boven, vandaag dankzij jou.
  Mijn lapje hangt, na vele omzwervingen uiteindelijk ingelijst, in mijn Kleine Zondagssteek Walhalla. Nu raakt het nooit meer zoek.
  Groetjes,

  Jeanneke.

  BeantwoordenVerwijderen