zondag 9 april 2017

Spannend lezen, blauwe druifjes, natuurfoto's

Al zo lang ik kan lezen ben ik lid van de bibliotheek. Eerst in Stadskanaal, later in Grijpskerk en nu alweer jaren in Leek. Wij hebben hier een prachtige bieb met heel veel boeken. Onlangs was de boekenweek en nu hadden ze een grappig item. Op een tafel lagen allemaal witte enveloppen met daarin een "verboden vrucht", het thema van de boekenweek. In de envelop zat natuurlijk een boek dat je ongezien kon lenen. Ach, waarom zou ik niet eens de proef op de som nemen? Ik nam een envelop mee en trof daarin "Chocolat" van Joanne Harris. 

Een roman over de smaak van liefde. Het verhaal speelt zich af in Frankrijk en een deel van het verhaal gaat over chocolade. Ik trof het met dit boek. Leuk, spannend, romantisch, geheimzinnig, kortom een heerlijk boek! De roman is zelfs verfilmd met bekende filmsterren. Nooit van gehoord, nooit gezien! Wel een aanrader. 
Altijd als er een leuke aanleiding is maak ik een borduurwerkje voor iemand. Deze keer is het voor mijn zus en zwager, zij gedenken morgen hun trouwdag. Mijn zus ik helemaal lyrisch van de blauwe en witte druifjes. Prachtige voorjaarsbodes in de tuin. Ik koos ervoor om blauwe te borduren. Bij Luli [http://ioluli.blogspot.nl/] vond ik dit mooie patroontje, leuk om te maken. Ik zoek er een mooie passe-partout kaart bij en dan heb ik weer een mooie kaart. 
De betekenis van de blauwe druifjes is tederheid, zachtheid en zorgzame liefde. De blauwe kleur staat voor trouw, heel toepasselijk als je al erg lang met elkaar getrouwd bent. 
Mijn jongste zus daagde mij uit om een aantal natuurfoto's te maken en te plaatsen op facebook. Terwijl ik naar mijn werk fietste kwam ik op het idee om onderweg foto's te gaan maken van planten en bloemen die ik tegenkwam. Moeiteloos kwam ik meerdere bloemen in het wild tegen. 
het Gele Speenkruid, een echte voorjaarsbloeier
Witte Bosannemoon
Paarse Bosanemoon
Van deze witte weet ik de naam niet

Paardebloem

Madeliefje

Van deze blauwe weet ik de naam niet

Narcissen of poaskebloemen
Maar de mooiste foto vond ik toch wel die van het nest van de ooievaars. Midden in een stuk grasland staat een grote paal met daarbovenop een ooievaarsnest. Op dit nest twee ooievaars, bezig met het nest. Heel bijzonder.   


2 opmerkingen:

  1. Oh dat boek is echt heel leuk (2xgelezen...) en is inderdaad ook mooi verfilmd. Nog veel leesplezier gewenst. Mooi al die bloemen onderweg. Groetjes Conny

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen