vrijdag 12 mei 2017

In de ban van het beest en een zwaan

Vandaag is ben ik met de kinderen van de bso bij een tentoonstelling in Roden geweest. In een voormalige school is nu het kunstencentrum, K38, gevestigd. Regelmatig hebben zij daar leuke exposities en de huidige past mooi bij het thema "dieren" van de bso. 
Het leek mij heel erg  leuk om de tentoonstelling "In de ban van het beest" samen te bekijken. Het werk van 9 kunstenaars is divers en op verschillende manieren weergegeven. De vooraankondiging was dusdanig dat ik het aandurfde om zonder voorbezichtiging te gaan. Ik kreeg daar geen spijt van. Allerlei dieren konden we in diverse verschijningsvormen zien. E.e.a. is leuk opgesteld en mooi om naar te kijken. De volgende foto's geven een klein beeld van wat er te zien is. Leuk om te bezoeken! 
Na afloop lieten we de kinderen hun eigen interpretatie maken van een dier dat ze gezien hadden en tekenden ze deze met potlood op papier. 
Ondertussen ben ik ook in de ban van het beest, nl. de zwaan. Vrienden van ons gaan trouwen en op de trouwkaart staan twee zwanen. Voor hun ga ik iets borduren en uiteraard horen daar dan zwanen bij. 
Maandag ben ik begonnen en dit zijn dan alweer de vorderingen na een paar uurtjes prikken. 
Nummer twee is in de maak, maar moet nog even wachten. Ik was natuurlijk druk met drie lange middagen werken en allerlei andere zaken. Ach zo gaat dat soms. Rustiger tijden breken aan dus waarschijnlijk weer wat meer tijd voor borduren. Dat moet natuurlijk ook wel want op 16 juni is de trouwerij. Dan moet ik e.e.a. wel klaar hebben. 

1 opmerking:

  1. Fijn dat de tentoonstelling geslaagd was om met de kinderen heen te gaan. Leuk jouw zwanen! Ben benieuwd hoe je verder gaat, groetjes, Conny

    BeantwoordenVerwijderen