zondag 19 november 2017

Baby geboren, in de kerststemming met het schaatsmeisje en stoofpeertjes met geheime ingrediënten

De geboortekaartjes stromen binnen. Bij veel vrienden en kennissen worden [klein]kinderen geboren en meestal maak ik daar een kaartje voor. Zo ook bij deze baby met een hele bijzondere naam. Een dochter van vrienden van ons heeft, samen met haar man, een dochter gekregen. 
Toen ik wat aan het rommelen was in de opslagkast, kwam ik het schaatsmeisje weer tegen. Ik heb letterlijk de draad opgepakt en bedacht hoe ik het verder ging maken. Bij de Handwerkboetiek in Roden kocht ik glittergaren en het witte heb ik gebruikt voor de shining sneeuwvlokken. Niet dat je dat goed ziet op de foto, maar het glinstert wel. Het patroon heb ik ietsje aangepast en nu is het af. Alvast voor kerst. Die kerststemming is er toch al, omdat we met de orkesten al druk in de weer zijn met mooie kerstmuziek voor de concerten in december. Heerlijk die tijd. 
Ondertussen is natuurlijk ook de Sint weer in het land met vele getinte Pieten. Ik ben altijd nog op zoek naar stof waar Sint en/of Piet op zijn afgebeeldt, maar dit heb ik tot dusverre nog niet kunnen vinden. Ik kocht eens op de handwerkbeurs mooie knopen waar Sint en Piet op staan. De bedoeling is om er iets mee te gaan doen, maar dan wil ik wel graag de genoemde stof hebben. Enfin, wie weet komt er nog eens iets op mijn pad. Mijn Sintborduurtje van vorig jaar staat in ieder geval alweer te pronken in de kamer. 
Het gure weer is tevens aanleiding tot het maken van wintergerechten. Stoofpeertjes is één van onze favoriete gerechten. Het vergt enige voorbereiding [het schillen van de Gieser Wildemanpeertjes en vervolgens duurt het garen zo'n 2 uur] maar dan heb je ook een smakelijk bijgerecht. Vooral omdat ik er een geheim ingrediënt in doe en dat hier dus ook niet verklap! Dat wordt weer smullen...

1 opmerking:

  1. Wat zijn het kaartje en het schaatsmeisje weer leuk geworden, dat glittergaren geeft vast een leuk effect. Lekker hoor die stoofperen, eet smakelijk, groetjes, Conny

    BeantwoordenVerwijderen