zaterdag 3 maart 2018

Winter en vakantie

Gelukkig voor alle kinderen [en groteren!] is het een strenge wintervakantieweek geworden. Al een week vriest het behoorlijk. Overal is er natuurijs en dat zorgt voor ijspret, alhoewel de wind zorgt voor een gevoelstemperatuur van -15 graden. Koud dus, maar prachtig weer. In de Krant staat altijd een leuke afbeelding met tekst. Vond ik wel toepasselijk. 
Mijn onderhanden project vordert. Hierbij een afbeelding van een ananas die ik borduurde en die dus bij het project hoort. Het is verder in ontwikkeling, dus rustig doorgaan. 
In januari stond er een artikel in de krant over een kleine tentoonstelling bij atelier Horneman in Groningen. De titel "Botanica Esthetica" sprak wel tot mijn verbeelding en we gingen er kijken. Hier werden we verrast. Het waren weliswaar niet veel werken, maar wat we zagen vond ik erg leuk. 
In deze tentoonstelling staan kunstwerken centraal waarin de schoonheid van de plantenwereld een hoofdrol speelt. O.a. Arie van 't Riet maakt röntgenkunst. Door deze bijzondere techniek en een weloverwogen compositie zorgt voor een bijzondere afbeelding waarin je de binnenkant van de planten ziet. Heel erg leuk. 
Datura

Aronskelk
Op vrijdag gingen we richting Hilversum. Hier vond 's avonds de uitvoering plaats met o.a. het Requim van Fauré door vrouwenkoor, orgel en viool. Dit concert  en het programma is bedacht en georganiseerd door onze dochter, die het geheel ook dirigeerde. We vertrokken al vroeg omdat we nog bij Beeld en Geluid langs wilden. Maar 's avonds was het dan zover. We waren betrokken bij de organisatie door o.a. het uitdelen van programma's en het organiseren van de catering. Gelukkig konden en mochten wij ook enorm genieten van het concert. De samenstelling was mooi, de uitvoering prachtig. We hebben genoten. Zulke mooie muziek, daar wordt je erg blij van. Van de poster die ook bij ons voor het raam stond, maakte ik deze foto met onze troeteldieren. 
We hebben nog een rustig weekend en dan gaan we er volgende week weer tegenaan. Volgens de weerman wordt het dooi. We wachten het af... 

1 opmerking: