woensdag 13 februari 2019

Hexen/Heksen, bloeiende plant en boeiende tentoonstelling

Al een hele tijd geleden kocht ik een pakketje bij Atelier Bep genaamd "Hexen aardbei". Omdat mij het heel erg leuk leek om te maken en omdat ik geïnspireerd ben door de quilters bij de Fröbelfreules ben ik er mee begonnen. In de begeleidende beschrijving stond als eerste zin: Maak de hexen aan elkaar. OK, ja en hoe dan? 
Als ik google op "hexen aan elkaar maken" dan krijg ik weinig of geen resultaat. Opeens bedacht ik me dat het hexagonnen zijn! Toen ik dat intypte kreeg ik gelijk allemaal tutorials op YouTube. Heel handig. Toen zag ik al snel hoe de draad in de naald stak 😆 en ging ik aan de slag. Grappig om te doen en leuk met al die verschillende lapjes. Al rap had ik er een aantal aan elkaar. 
 
Het uitgeknipte stukje stof wordt met Sewline bevestigd op het kartonnetje

Aan de voorkant

Een aantal hexen aan elkaar en een aantal nog niet

Als alles aan elkaar zit, kunnen de kartonnetjes eruit. 

22 hexen aan elkaar, in de vorm van een aardbei. Nu nog zo'n lapje maken. 
Alleen had ik een te dikke naald. Afgelopen maandag hadden wij de maandelijkse bee en van één van de dames kreeg ik een snoezig mininaaldje en daarmee was het veel prettiger werken. 
In mijn aanhef schrijf ik "Hexen/Heksen". Hiermee bedoel ik dat wij, als iemand snel iets wilde, wij altijd riepen: Ik kan niet heksen! Hier moest ik aan denken bij het woord "hexen". Ach ja... 
Mijn lidcactus is volop in de bloei. Dit zag ik eerst niet, omdat de bloemen aan de raamkant zitten. Ik maakte de foto buiten. In volle bloei. 
Bijschrift toevoegen
Vanmiddag ben ik bij K38 in Roden geweest. "Wool is cool 2", is de titel van de huidige tentoonstelling. Een "2" is toegevoegd omdat ze in 2017 ook al eens een tentoonstelling hadden met de tital "Wool is cool". 
Allemaal kunstwerken gebaseerd op wol. Heel veel vilt, maar ook andere objecten. De foto's zijn een klein aantal van de mooie expositie. Leuk is het om te zien hoe iedereen een andere invulling geeft. Nu geeft de titel ook wel ruimte voor een ruime interpretatie. Een heerlijke middag was het! 
Vergankelijkheid van Irma Frijlink. Interessant door het 3e effect, wat niet zo goed zichtbaar is op de foto. 

Kamerplanten. Groene viltrepen geweven door metaal. Van Meta Geerts

Mooi werk genaamd "wals" op een onderstel van een naaimachine. Mooi door het gebruik van diverse materialen en voor mij boeiend om  naar te kijken. 

"Mensen". Plat wol/viltwerk. Zijn het niet net 6 schoolmeisjes op het schoolplein? Grappig en leuk. 

1 opmerking:

  1. Oh, je gaat echt steeds meer quilten Gonda. Leuk die hexjes. Mooie tentoonstelling ook.

    BeantwoordenVerwijderen