donderdag 25 augustus 2011

Direct er volop tegenaan en weer nagenieten

Na drie dagen wassen, opruimen en tot de orde van de dag komen, moest ik vandaag de hele dag aan het werk. Dat is wel even wennen, want anders is het van drie tot zes uur en nu begon ik om half negen en werkte ik tot zes uur. Maar ik had een leuke groep en dat scheelt de helft. 
Ondertussen ben ik in mijn hoofd bezig met een bijzonder freubelproject. Ik kan er nog niets over melden, dat komt t.z.t. Maar leuk wordt het wel. 
Mijn DH heeft cd opnames en ben lekker even door de vakantiefoto's aan het struunen. Diverse mooie plaatjes wil ik jullie niet onthouden. Kijk naar het beeldverslag van een vakantie in vogelvlucht. 
Barrage de Vouglans - Een enorme stuwdam heeft er voor gezorgd dat dit gebied uit allerlei meren bestaat. Ik vind dit vooral zo indrukwekkend omdat het een enorm bouwwerk is en deze onnatuurlijke ingreep een enorme impact heeft op het landschap in de Jura

Mijn DH kijkt met bewondering naar de stuwdam. Prachtig weer was het. 

Bijzonder familieportet op enorme hoogte. Van hieruit was er een belvédère op le barrage de Vouglans, de stuwdam dus. Deze is net niet zichtbaar, maar dit is zo'n leuke foto door ons ter plekke bedacht en op het apparaat gezet. 

Weer een mooie foto die de hoogteverschillen goed weergeeft. Hoogtes en dieptes. In het keteldal lag Baume de les Messieurs, een oud middeleeuws dorp met bijzondere grotten.

Deze kookpot gevuld met bloemen hebben we veelvuldig gespot. Omdat hier veel  fruitières [= kaasmakerijen] zijn, is dit een kenmerk voor deze omgeving. Veel kleurige bloemen in een kookpot waar vroeger wellicht kaas in gemaakt is. Sowieso  veel bloemen in de dorpen en steden. Erg mooi en fleurig. C'est een fleuri ville, een bloemrijke stad. 

Omdat we tegen de Zwitsere grens zaten stuiten we onderweg plotseling op dit uitzicht. We zeiden tegen elkaar: wat een vreemde wolken. Maar toen we nog eens goed keken wisten we het zeker; dit is het topje van de Mont Blanc. 

Zoals gezegd, vele hoogteverschillen zorgen voor mooie plaatjes en haarspeldbochten. Veel dalen en klimmen dus op de vaak slechte weg. 

Dit ornament zat boven een kerkdeur verwerkt in de stenen muur in St.Claude. Is het geen plaatje?

1 opmerking: