woensdag 24 augustus 2011

Weer terug van heel mooi weggeweest

Zondagavond zijn we heelhuids thuis gekomen. We hebben drie prachtige weken gehad in de Franse Jura. Een schitterende omgeving met heel veel mooi weer. De foto van het vorige bericht beloofde al heel veel, en die belofte is uitgekomen! Vaak waren we stil van de natuur, zo imposant vonden we het. Veel hoogteverschillen natuurlijk met rotspartijen, uitkijkpunten, haarspeldbochten en veel groen. Zoals mijn zwager dan meldt dat er dan ook veel regen valt. Gelukkig is dat ons erg meegevallen. Van de drie weken zijn er ongeveer drie regendagen geweest en een enkele bui. Verder vooral de laatste week boven de dertig graden. 
Nu wil ik er natuurlijk een foto bijzetten, maar ja welke? Het wordt "De vrouw met bloemen in de hand", een foto van een kerkraam in Gigny.
De updates van de maanden borduurwerkjes volgen nog, want die moet ik eerst nog wassen en strijken. Verder heb ik op aandringen van mijn DS een klok geborduurd en die wordt, voorzien van de Big Ben geluiden, binnenkort op mijn blog geplaatst. Dit was nog een mooi project waar de hele camping met verbazing naar gekeken heeft. Mijn DS maakte een ontwerp op de laptop en vanaf de laptop was ik aan het borduren. Zowiezo wordt er al vreemd gekeken als je zit te borduren en dan al helemaal vanaf de laptop. 

In Lons le Saulier was een prachtige handwerkwinkel waar ik materiaal heb gekocht voor de klok. Ik  kon er wel uren doorbrengen maar daar was de familie het niet mee eens helaas. Naast verkoop van handwerkspullen hadden ze op de bovenetage een expositie ingericht met oude handwerkbenodigdheden en mode accessoires. Heel erg leuk. 
We hebben natuurlijk nog van alles gedaan en gezien, maar wat ook erg leuk was, was de brocantemarkt in Nozeroy. Het hele dorpje was voorzien van mensen die "LEUKE" brocante verkochten. Ik heb nog een kwartet in een houten box gekocht, een diepe schaal met rode opdruk en een kwartet van het 650 jarige bestaan van Zwitserland. Dus erg mooi. 
Een schitterende vakantie waar we met plezier naar terugkijken! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten