zaterdag 31 januari 2015

De laatste randjes zijn geborduurd en wat een prachtige dag in Nijkerk

Ja, het is gelukt om voor vandaag de randenlap af te maken. Het laatste randje, met sneeuwklokjes, was dan ook wel meteen de meest lastige. In combinatie met mijn naam en de tulpenrand een mooie afsluiting vind ik zelf.
Sneeuwklokjes die nu bloeien en de eerste groene spruiten die zichtbaar zijn in de koude wintergrond. 
Vandaag ging ik dus naar de ontmoetingsdag van de vereniging Merkwaardig. Je randjeslap kon je meenemen en die werd dan opgehangen aan de wand. Meer dan 20 meter randjeslappen, allen heel divers. N.a.v. deze randjes kregen we een lezing over de randjes op de schoolmerklapjes die de meisjes vroeger maakten op school. Grappig om al die weetjes en aardigheden te horen. We zagen verschillende foto's van lappen door de jaren heen. Ook nog zoiets als dat ik vroeger maakte. Ik zal dat nog eens opzoeken en fotograferen. Na de lunch hadden we een "Show and Tell". Ieder liet diverse handwerken van zichzelf zien en vertelde er een verhaal bij. Interessant en leuk. 
Ik reed met twee dames uit de buurt en dat is gezellig zo samen in de auto. Je bent de hele dag op pad, maar het was de moeite waard. 

1 opmerking:

  1. Hallo Gonda,
    Wat een geweldig randje die sneeuwklokjes. Zou het graag willen maken. Heb je daar een patroon van voor me. Groetjes Est'her.

    BeantwoordenVerwijderen