vrijdag 9 januari 2015

Acclimatiseren, lezen, muziek maken en Big Band muziek

Na een lange en enigszins vermoeiende reis [we hebben drie uur vertraging gehad door file tussen Flensburg en Hamburg] waren we toch om 7 uur weer thuis. 
In de auto las ik het boek "De koopmansbruid" van Elizabeth Rees. Een meeslepend verhaal gebaseerd op het beroemde schilderij van Jan Van Eyck. Op het schilderij het echtpaar Arnolfini. Hierop is het boek gebaseerd. Niet een heel bijzonder verhaal, maar wel leuk om te lezen. Het lijkt dus of de vrouw zwanger is, maar in die tijd was het mode om een vooruitstekende buik te hebben. De groene jurk is bijzonder omdat het in die tijd geen echt gangbare kleur was. 
Als je dan thuis komt na zo'n heerlijke week is het eerst even weer acclimatiseren. Het werk begint weer en alle zakelijke beslommeringen zoals een jaarafsluiting moeten gelijk gebeuren. Dat is ook fijn dat alles weer begint. Nog even nagenieten van en met de laatste foto's. 

We waren op vrijdag naar Ringkjobing geweest. Een redelijk grote plaats. Het was heel slecht weer, maar dat maakt in de vakantie niet zoveel uit. We keken bij de zee en liepen door de winkelstraat. Wel een aardige plaats waar we nog wat leuke foto's maakten. 
Gisteren was ook de eerste repetitie weer van de muziekvereniging. Heerlijk om weer mee te spelen na lange tijd. Afgelopen avond was er een concert van de Big Band Dutch Spirit. 
Deze band is opgericht door mijn DH en zijn vader in 1982. De oprichtingsdatum was in 1984 vandaar toch een 30-jarig jubileum. Er zat nog één lid in van het eerste uur, verder waren er veel oude bekenden aanwezig. Gezellig en leuk om mee te maken. 
De kerstspullen zijn weer opgeruimd en we gaan weer over tot de orde van de dag. Van freubelen is niets gekomen deze week. Binnenkort hoop ik weer. Fijn weekend gewenst.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten