zondag 19 juli 2015

Op een natte zondag met een droog einde

Vandaag hadden we een druilerige dag met behoorlijk veel buien. Gelukkig had ik lekker veel te freubelen en verveelde mij geen moment. 
Allereerst maakte ik het meisje op een houtje en op een kaart. Dit is weer net even anders als de vorige keer en dat vind ik dan leuk om het anders te maken. 
Het andere werkje maakte ik n.a.v. een blog dat ik volg. Dit zijn de "creative workshops van Hetti". Zij zet altijd leuke dingen op haar blog en dat inspireert mij dan weer om het naar mijn smaak aan te passen. Het borduurwerk is af, nu komt er nog een stofje tegenaan en er komt nog een presentje bij.
Dit is voor een vriendin van onze zoon die binnenkort na een half jaar stage weer vertrekt naar Mexico. Ik vond het toepasselijk voor haar en hoop natuurlijk dat ze het leuk vindt. 
Nu weet ik ook hoe ik het randje per week 2014 ga verwerken. Ik ben hier al mee gestart en laat het in de loop van de week zien. 
Gelukkig stopte het met regenen zodat we nog een fietstocht door ons mooie Westerkwartier konden maken. Hier sta ik op de foto tussen Enumatil en Oostwold. Het waaide behoorlijk hard, maar met zo'n gemakkelijke fiets heb je daar niet zoveel last van. Je zet de versnelling gewoon op een klein verzet en je fietst dan heel gemakkelijk tegen de wind in. 
Nu heb ik heerlijk vakantie en binnenkort vertrekken we richting Noord Holland alwaar we vakantie gaan houden. Ik ben al aan het bedenken wat het onderhanden project gaat worden en welke boeken er in de vakantiekoffer gaan. Uiteraard gaan de fietsen en de museumjaarkaart mee. Kortom, plannen genoeg.   
O ja, laatst waren we in de Cazemier boerderij in Tolbert geweest en hebben daar een tentoonstelling van Van Houten spullen gezien. Ik maakte daar een foto van reclamemateriaal dat ze o.a. aan kinderen konden geven. 
Een mooi borduurkaartje met "Cacao van Houten" erop. Grappig toch?  
Tot slot nog een foto van mijn Hibiscus op de vensterbank. Dit is toch zo'n dankbare plant. Ik kocht hem voor een prikje bij een bloemenwinkel en hij bloeit telkens maar door. 

1 opmerking:

  1. Wat een mooie haakwerkjes!
    Vind vooral de eerste echt lief.
    Leuk weekend.
    Groetjes, Rensina

    BeantwoordenVerwijderen