woensdag 16 september 2015

Klooster Drachten, CD presentatie en concertgebouw

Met onze broers en zussen hadden we een uitje naar het Karmelklooster in Drachten. Ik was hier nog niet geweest dus dat was een mooie bestemming. Momenteel is daar een expositie over Vincent van Gogh en omdat het op zondag was, was er ook een ensemble. Dus alle ingrediënten waren aanwezig voor een aangename middag. 
Het klooster is een van de weinige oude gebouwen in Drachten. Alleen het gebouw en enkele foto's deed je nog denken aan de nonnen die hier tot ver in de twintigste eeuw woonden. Verder is eigenlijk alles gemoderniseerd. Toch krijg je wel een indruk van hoe het geweest moet zijn. Kleine kamers, lange gangen, een binnenplaats en een buitentuin. De expositie van Van Gogh gaf een beeld van zijn leven in schilderijen. Natuurlijk niet de echte. Mooi om te zien. 

In de kloostertuin van metaal non-achtige figuren die hier werkten. Ook fruitbomen met heerlijke vruchten staan hier. We snoepten van de pruimen die hier aan de pruimenbomen hingen. Lekker. Aansluitend gingen we een hapje eten en was de familiedag weer ten einde. 

De dagen vliegen weer voorbij met de dagelijkse beslommeringen, werk, boekhouding en facturering. Het vakantieborduurwerk is gereed product, maar ik heb het zo druk, dat ik nog geen tijd gevonden heb om nieuwe dingen te beginnen. 
We hadden namelijk afgelopen weekend een cd presentatie in de Nicolaikerk in Utrecht. Hier werden twee cd's gepresenteerd die door ons zijn opgenomen en geproduceerd. Op jaarlijks Monumentendag was dit een prachtig uitje. De kerk was met driehonderd bezoekers mooi vol en het presentatieconcert was schitterend. 
Mooie versierde elementen in de Nicolaikerk
Na afloop vertrokken wij richting Vinkeveen waar we gingen overnachten. Helaas kregen we pech met onze auto. Het raam viel in de deur en kon niet meer omhoog. Gelukkig voor ons regende het niet en kon de auto door de monteur provisorisch gerepareerd worden. Wel weer een consternatie, maar gelukkig liep het goed af. 
mooi versierde zuil
nog een mooie zuil
rijk versierde trapleuning
is dat niet een prachtig muzikantje?
Op zondag vertrokken wij heel vroeg naar het Concertgebouw in Amsterdam. Hier waren we uitgenodigd bij Radio 4 bij het programma van Hans vd Böhm. In de spiegelzaal waren we getuige van een concertje van een drietal liederen afkomstig van de nieuwe cd. Ook dit was heel speciaal om mee te maken. 
Via de afsluitdijk zijn wij weer richting het noorden gereden. Moe maar zeer voldaan waren we om drie uur 's middags weer thuis. Gelukkig zijn de drukke werkzaamheden weer enigszins achter de rug, zodat we even weer wat adem krijgen en kunnen genieten van de warmte van de pelletkachel die nu in onze huiskamer pronkt. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten