woensdag 2 september 2015

Fietstocht en nog een paar steekjes

De dagen vliegen voorbij. Alweer anderhalve week geleden schreef ik het laatste bericht. Hoog tijd voor een update. 
In de vakantie fietsten wij bijna 600 kilometer. Als het mooi weer is trekken wij er weer op uit, helemaal als er een mooie aanleiding is. Dochterlief heeft een andere fiets en die moest natuurlijk mee naar Utrecht. Met koffer en rugzak en fiets, ging ze zondagmorgen richting Groningen. We gingen samen met haar fietsen tot aan Oostwold. Wij gingen richting Leekstermeer en zij dus richting trein. We kwamen terecht bij Pool. Dit etablissement heeft een nieuwe eigenaar en die pimpt de zaak daar flink op. We zaten daar prachtig op het hoge terras onder de parasol uit te kijken over het mooie Leekstermeer. Onder het genot van een koffie en thee natuurlijk. Echt een mooi plaatje. 
Na onze versnapering gingen we verder naar Roderwolde, Roden, Nieuw Roden en naar Leek. Op een gegeven moment staat de teller dan op 30 kilometer. Mooie tocht op een warme zondagmorgen. 
Mijn borduurproject komt zo langzamerhand in het laatste stadium. Mooi dat het bijna zover is, maar ook weer jammer. Het is zo leuk om te doen. Gelukkig heb ik natuurlijk al weer iets nieuws op het programma. Want niet handwerken is niet aan de orde. Ook al heb ik weinig tijd, één draadje borduren moet altijd lukken. Zo heerlijk relaxed om te doen. 
Ondertussen ligt het nieuwe Merkwaardig magazine te wachten, evenals het nieuwe Quiltnieuws. Ja want gelezen wordt er natuurlijk ook, naast alle andere werkzaamheden. 
Ik heb net het boek "De zwarte roos" van Birgit Pouplier uitgelezen. Een familieverhaal geschreven vanuit de hoofdpersoon Fritz Brincker. Hij, een jonge smid, emigreerde met zijn vrouw en kinderen naar Denemarken in 1842. Een boeiend verhaal omdat de levensloop van Fritz een onverwachte wending neemt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten