vrijdag 30 oktober 2015

Herfstvakantie en Rotterdam

Vorige week hadden we herfstvakantie, dus niet aan het werk buitenshuis. Binnenshuis hadden we het druk. We hadden een changement gepland op de eerste etage. Twee slaapkamers kregen een metamorfose. Eentje hadden we al getransformeerd naar studiokamer en sinds onze dochter in Utrecht woont stond de andere vrijwel altijd alleen maar vol met rommel. We hebben alles opgeruimd, het bed verplaatst naar de zolderkamer, cd kastjes gekocht en andere kasten uit de opslag gehaald. Zoals je ziet een heel karwei waar we wonderwel in geslaagd zijn. Zo nu en dan eens grote opruiming houden schept overzicht en ruimte. Het is nu weer prettig om daar te zijn zonder dat alles op je af komt. Een heel changement, maar goed geslaagd.
Om het vakantiegevoel toch een beetje te krijgen zijn we op de laatste vakantiedag naar Rotterdam geweest. We gingen op kraamvisite bij een neef en nicht. Een achternichtje was in juni geboren en nu hadden we afgesproken om er op bezoek te gaan. We gingen met de trein. Dat is altijd prettig reizen en gezellig. We hadden een voorspoedige reis [dat is ook weleens anders] en waren rond een uur gearriveerd op Rotterdam Centraal. Onze neef stond ons al op te wachten bij de entree van de "kapsalon", zoals het station genoemd wordt in de volksmond. 
Na een heel gezellig samenzijn bij neef, nicht en nichtjes namen we nog even een kijkje in "Het Magazijn" de retrowinkel van onze neef in de wijk Charlois. Heerlijk even snuusteren tussen de jaren 60 en 70 spulletjes. Manlief kocht er nog een glazen hoofd voor de tweede koptelefoon die hij in de studiokamer heeft. Dat was wel grappig want hij had er zelf nog een van vroeger en nu heeft hij er dus twee. 


Vervolgens bracht neef ons, heel attent, met de auto naar de Markthal. We hadden nl. bedacht dat we hier nog een kijkje wilden nemen. We hadden hier veel over gehoord en waren wel benieuwd. Deze Markthal is gelegen bij station Blaak, met bijnaam "de fluitketel". Volgens mij hebben de Rotterdammers voor veel gebouwen een bijnaam. Vlakbij het station de zogenaamde "potlood", een ronde woontoren met een punt erbovenop. Grappig. 
Hierbij dit station staan ook de kubuswoningen. Heel apart, maar wel leuk om te zien. 
De markthal zelf is ook grappig. Het dak vol met fruit, bloemen en planten geeft een heel bijzonder effect. In de hal veel restaurants en winkels,  vooral veel gericht op het eten. Ook andere zaken, maar vooral op de inwendige mens. Mooi om te zien in ieder geval. 
Op terugreis bleef DD achter in Utrecht, nadat we eerst nog gezellig een hapje met elkaar gegeten hadden. Wij vervolgden onze reis weer richting noorden en waren rond tien uur thuis. Moe en voldaan. Weer klaar voor de nieuwe, drukke werkweek. Mijn collega's werkten allebei niet zodat ik het met invallers moest doen. Ging erg prima moet ik zeggen. 
Het weekend is ook alweer druk van programma. Morgen hebben we het jubileumconcert van de koorschool in de Martinikerk in Groningen en zondag gaan we uit eten bij onze zoon in Leeuwarden. Ach en zo vliegen de weken voorbij!   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten