zondag 21 februari 2016

Veranderingen

De maand februari is alweer drie weken oud. Al die tijd heb ik geen bericht geschreven. Ik had het veel te druk met van alles en nog wat. Natuurlijk heb ik wel iets aan handwerken gedaan, want zonder lukt het ook niet, maar niet zoveel als ik gewild had. 
Mijn Merkwaardig lap is ondertussen geborduurd en ligt klaar voor verdere verwerking. Om dit te kunnen doen had ik een stofje nodig en nog wat andere accessoires. Die kocht ik bij Jan Sikkens in Groningen. 

En daar zag ik ook nog wat leuks, nl. DMC geur- borduurgaren, Secret Perfume. 12 verschillende kleuren borduurgaren met 12 verschillende geuren. Ik vond en vind het leuk. Ik heb het nog niet toegepast, maar dat komt vanzelf. Er zat ook nog een klein boekje bij met patronen voor de verschillende geuren. Bij de beschrijving staat dat het ongeveer 20 wasbeurten meegaat. Later maar eens bedenken waar ik het voor ga gebruiken, sommige aroma's ruiken heerlijk. 
Zoonlief had een sjaal gehaakt voor zijn vriendin. Manlief wilde ook wel zo'n sjaal. Omdat het vorige week WK afstanden schaatsen in Kolomna was, vond ik dat een leuk werkje om tussendoor te doen. Het garen was heel dik en de haaknaald dus ook. Voordeel hiervan is dat je al vrij snel resultaat hebt. Nadat ik alle afstanden gezien had was de sjaal ook klaar. Het patroon had ik natuurlijk van onze DS en het was een leuke variatie, het ribbels haken. Je steekt dan niet in de bovenliggende steek, maar in eentje eronder. Leuk voor de afwisseling en leuk om te doen. 
De woonkamer, de entree, de trapopgang en de overloop worden geverfd. Dit brengt nogal wat veranderingen met zich mee. Kleuren uitzoeken, ontruimen, herinrichten enz. Dit is leuk om te doen, maar ook intensief. Ondertussen is de kamer zo goed als klaar en de rest volgt erachteraan. Het hele huis staat op de kop en alles is even zoek, maar gelukkig kunnen we alweer in de kamer zitten. Gisteren gingen we, op aanraden van een collega muzikant, naar een gigantische verlichtingswinkel. Hier hebben we mooie nieuwe lampen gekocht die in ons vernieuwde interieur passen. We kunnen er wel van genieten. 
Vandaag hebben we een feestje. Meestal borduur ik dan een kaartje, maar ik had nog wel een mooi gehaakt bloemetje en die maakte ik op een kaart. Zo heb je toch weer iets speciaals en dat is altijd leuk voor de jarige. 
Nog één week en dan hebben we voorjaarsvakantie. Heerlijk. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten