zondag 31 januari 2016

Inspirerend dagen achter de rug

Er zijn van die dagen dat je van alles tegelijk buiten de deur doet. Dat was de afgelopen dagen het geval. 
Vrijdag was de laatste dag van de expositie in K38 in Roden. De Quiltgroep Oost West Kontakten Roden en de Viltkontaktgroep Noord Nederland had hier haar expositie. Het thema was "kontakt". Dat die contacten er waren kon je zien aan de expositie. Zowel quilters en vilters hadden elkaar ontmoet als handwerkers uit Tsjechië en uit Nederland. Sculpturaal werk van de vilters en art quilts en een combinatie ervan waren te zien in de voormalige school in Roden. Leuk en boeiend. 
De combinatiequilts, een quilt met kleedjes en één met de combi van quilt en vilt vond ik het leukste. Zie hierbij de volgende foto's.  

Op zaterdag was de ontmoetingsdag van Merkwaardig in Nijkerk. Met onze nieuwe auto met vier dames togen we met slagregens en harde wind richting Nijkerk. Zo'n driehonderd dames kwamen hier op de borduurdag samen. Na wat gezellige praterij begon om kwart voor elf een interessante lezing van Erica Uten over een verzameling van een Engels echtpaar van Engels borduurwerk. Het was niet alleen interessant, maar ook zeer geanimeerd gebracht. 
In de zaal hingen en lagen ook alle producten van het Merkwaardig motief per maand. Dit was natuurlijk heel divers en leuk om te zien, omdat iedereen er zijn/haar eigen inrichting aan geeft. Mijn lap is nog steeds niet af, maar ik heb het wel meegenomen om te laten zien. Ik was het meest onder de indruk van een mevrouw die alle motiefjes verwerkt had tot kleine werkstukjes en dit in een glazen pot gedaan had. Erbij een briefje: "één snoepje per week". Mooi om te zien. 
Na de lunch was er ruimte voor de zogenaamde "show and tell", waarbij je je werkstukken kunt laten zien en erover kunt vertellen. Boeiend natuurlijk en bijzonder om te zien. Ook kon je heerlijk struinen over de tweedehands beurs die er was. 
Vandaag hadden we een rustige dag. Wat gaan we eens doen? Nadat verschillende opties de revue gepasseerd waren besloten we om naar het Scheepvaartmuseum in Groningen te gaan. Hier was, behalve natuurlijk de geschiedenis over de scheepvaart, een kleine tentoonstelling over de schilders Van Mesdag en Israëls. Een leuk museum met een boeiende collectie. 
Ik zette twee dingen op de foto. Ten eerste een afbeelding van de stoombootonderneming die in Leek was. 
Ten tweede een prachtig servies met daarop alle namen van een familie. 
De vader van de familie had namelijk een Engelsman gered van de verdrinkingsdood. De jongeman bleek een zoon te zijn van een porseleinfabrikant. Als dank voor de bijzondere redding kreeg de familie een servies met daarop per stuk de namen van alle familieleden. Mooi toch? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten