zondag 17 juli 2016

Voortgang project en dag naar Utrecht via Apeldoorn

Een heel eind ben ik opgeschoten met mijn borduurproject. 
Ik heb helemaal de slag te pakken en er is al een hele tekening gekomen in de afbeelding. Doordat het vol vlak is, wordt het dus volledig dicht geborduurd. Ik ben er nog wel even zoet mee en dat is leuk. We gaan binnenkort twee weken richting Duitsland en dan heb ik mooi wat omhanden als we niet op pad zijn. Onze vakantie gaat richting de Harz en het Erzgebergte. Dat lijkt ons mooi. Voorlopig zijn er voor mij nog drie werkweken te gaan. In augustus reizen we af. 
Op zaterdag 16 juli was er de afsluiting van de Kurt Thomas cursus van dochterlief in Utrecht. Omdat het ons leuk leek daar bij te zijn planden we nog iets anders voor deze dag. Op de heenreis reisden we via Apeldoorn. Al lang was het een wens van mij om naar Paleis het Loo te gaan. Vanwege de tuinen en het huidige thema "Delfts blauw in de tuinen". 

"45 Delftsblauwe vazen staan her en der opgesteld in de paleistuinen.  Van de oorspronkelijke vazen zijn scherven teruggevonden. In Europa waren nog 3 originele exemplaren te vinden. Naar aanleiding van de vondst van deze scherven zijn er door de TU in Delft mallen gemaakt zodat de vazen nagemaakt konden worden. Een toelichting is te zien in de Oostvleugel van het paleis. Er zijn in Makkum 45 vazen naar oud voorbeeld gemaakt". 

Dit was mooi om te zien. E.e.a. is prachtig opgesteld in de tuin die zich kenmerkt door repeterende patronen, bloeiende planten, buxussen en veel waterpartijen. 


We hebben heerlijk rondgelopen in deze enorme tuin en diverse plaatjes geschoten. We verbaasden ons over de uitgebreide tuin met de diverse fonteinen en watertjes. 
In de Oostvleugel was een leuke en interessante informatiefilm over het proces van het maken van de mallen, het bakken van de vazen en de beschildering ervan.  

We vervolgden onze weg via het mooie Veluwse landschap en de Utrechtse heuvelrug richting Utrecht. 

Hier woonden we de muzikale eindpresentatie bij van dochterlief. Vijf verschillende groepen presenteerden zich apart op diverse locaties in de kerk aan het publiek. 
Veelzijdig en afwisselend was het. Ze starten met alle deelnemers in een groot koor met een strijkersensemble ter begeleiding. En zo was ook de afsluiting met daartussen een divers programma. 

Na afloop fietsten we weer door Utrecht naar de auto. Onderweg begon het stortregenen en dat hield zo aan tot we thuis waren. Doodvermoeiend was dat. Om één uur 's nachts waren we gelukkig heelhuids weer thuis, na een prachtige dag! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten