dinsdag 11 oktober 2016

Naar Royal Goedewaagen en de handwerkgroep in Leek

De weken vliegen voorbij als je het drukt hebt. En druk is het. Elke dag is er weer iets anders. Neem nu het afgelopen weekend. 
Op vrijdagmorgen hadden we op het werk teamcoaching. Na afloop snel naar huis en verder op die dag dan de dagelijkse werkzaamheden. 
Op zaterdag hadden we een repetitiedag met onze muziekvereniging. Op 5 november doen we mee met de Open Nederlandse Harmoniekampioenschappen in Drachten. Daar moet natuurlijk flink voor geoefend worden. 's Morgens hadden we sectierepetities en 's middags was de hele club aan de beurt. Van tien tot vier lekker muzikaal bezig zijn. Heerlijk!
Op zondag hadden we onze jaarlijkse familiedag. Met alle broers en zussen iets samen doen. We zijn dan met z'n twaalven en sluiten dan de dag af door gezamenlijk te eten. 
We werden verwacht bij Royal Goedewaagen in Nieuwe Buinen. Bij deze keramiekfabriek is ook een museum gevestigd. Hier kregen we een rondleiding door de fabriek. Dit was natuurlijk erg interessant. Temeer omdat er ook een schilderes aanwezig was. Interessant om te zien. 
Twee tegels gevat in een lijst met een dame met een mooie japon. 

Bij de balie hangt dit bordje. Behoeft geen nadere toevoeging. Met al die ambachtslieden binnen de poort is zo'n bordje gemakkelijk te maken en een eyecatcher bij binnenkomst.  
Tegeltableau met Jugendstil motieven. 
Ik was gecharmeerd van de oude objecten, maar ook van de Holland vaas. De bovenkant met de omtrek van Nederland, heel mooi. 
Op maandagmorgen was er de bijeenkomst van de handwerkclub. Met een dertiental dames zitten we dan in een zaal in Leek en zijn we allen lekker bezig met onze hobby - freubelen in de breedste zin van het woord. Ieder is met iets andersb bezig en het is leuk om te zien.

Voor het eerst op een nieuwe locatie. Ik zelf had nog een project liggen van de speldenkussenclub. Als ik wat verder gevorderd ben laat ik het wel zien. 

2 opmerkingen:

 1. hoi Gonda,
  Ja het was erg gezellig maandag morgen, en er werd hard gewerkt :-)
  groetjes Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is dan wel druk Gonda maar wel met allerlei leuke dingen ben je bezig. Dat ziet er gezellig uit in de Til. Hoop er de volgende keer ook bij te kunnen zijn.
  Groetjes Conny

  BeantwoordenVerwijderen