zondag 27 november 2016

Utrecht, Koreaans en Sinterklaas

Onlangs waren wij een dagje in Utrecht. Wij, dat zijn mijn schoonmoeder en ik. Onze DD was jarig en wij gingen bij haar op bezoek. 
We vertrokken op tijd met de trein en waren om kwart over elf ter plaatse. Na een heerlijk versnapering gingen we naar Tivoli Vredenburg voor een lunchconcert. Dit was leuk om mee te maken. Hierna kregen we een rondleiding door het conservatoriumgebouw. Dit oude gebouw is oud, maar vol van sfeervolle elementen. Ik kiekte een aantal vloeren met werkelijk schitterende tegelpatronen. 



Natuurlijk struinden we nog heerlijk door de stad en sloten af met een lekkere maaltijd. Vervolgens weer met de trein naar huis en zo hadden we een hele gezellige dag. 
In Groningen was er op de vismarkt een sfeervolle kunstmarkt. Diverse kraampjes met allerlei leuks waren hier geplaatst. Tot onze verrassing was er een kraam met Koreaans eten. Dit werd met een banner aangegeven in het Engels en in het Koreaans. Ik zette het even op de foto en stuurde dit naar Korea. 
Onze DS was voor een paar weken daar bij zijn geliefde en ik moest natuurlijk even checken of de tekst ook inderdaad klopte. Ik stuurde natuurlijk alleen het Koreaanse gedeelte. Het duurde niet lang of ik kreeg antwoord dat er "smakelijk eten" stond. Het klopte dus. Grappig.
Sinterklaas is ook weer gearriveerd met al zijn Pieten en nu leek het mij leuk om een pasfoto van hem op het paard te borduren. De spullen bij elkaar gezocht en rap aan de slag. 
Na het borduren kwam het inlijsten. Het is allemaal pietepeuterig, maar het is gelukt. De oude heer zit ingelijst binnen een goudkleurig passe partout in een snoezig oud lijstje dat ik eens op de kop tikte. Het blijft een leuke tijd. 

2 opmerkingen: