maandag 5 december 2016

Winterwandelen, Muzikale Piet en Kerstborduren

Gisteren, zondag, waren we met z'n vieren thuis. We vierden een beetje onze 31-jarige trouwdag. Dat was al in november, maar beter laat gevierd dan niet. Het mooie winterweer nodigde ons uit om een winterwandeling te maken rond kasteel Nienoord. Het was heerlijk weer om dat te doen. Lekker pittige lucht, mooi zonnetje en lekkere temperatuur. Onderweg maakte zoonlief deze mooie foto's. 

Toen we terug waren hebben we een leuk gezelschapsspel gespeeld en nog "gezonde" pepernoten gebakken. Tot besluit gingen we heerlijk uit eten in Roden. Jullie snappen het al .. een hele gezellige familiedag! 
Vandaag is het Sinterklaas. Toen ik zo rond struinde op het internet bedacht ik me opeens dat ik nog een hele leuke foto had van manlief, die als muzikale hoofdpiet voor het Pietenorkest stond. 
Deze foto is alweer zo'n twintig jaar geleden gemaakt maar nog altijd mooi passend in deze Sinterklaastijd. 
Ondertussen ben ik al begonnen met het Kerstborduren. Meestal maak ik iets  voor PostNL en ook dit jaar heb ik iets gevonden. Ik laat maar even een klein detail zien, anders is de verrassing eraf. Maar t.z.t. laat ik alles zien, maar niet eerder als dat het zover is. 
Onze DS gaat met Kerst nog naar Korea, dus ik wil nog iets voor beiden maken. Ook dat is nog geheim, maar het heeft met de Koreaanse taal te maken. Het "Hangul", zo heet het alfabet. Later zal ik daar ook nog over berichten. 
Verder is er nog een leuke borduur adventskalender. Elke dag komt er een letter bij. Een leuk alfabet dat ik zeker opsla. Of ik het ooit gebruik weet ik niet, maar dit is wel grappig om te openen elke dag. Hierbij de link voor wie dat ook leuk vindt:
https://www.tresorsdeboitesacouture.fr/calendrier-de-lavent-1er-decembre-2016/

Fijne Sinterklaasavond...


1 opmerking:

  1. Een hoop geheimzinnigheid hier, ik ben benieuwd naar het resultaat. Wat een mooie foto's van Nienoord, het was echt foto-weer. Ik kwam heel veel mensen met een camera tegen zondag. Heerlijk zo'n familiedag. Nu de kinderen uitgevlogen zijn, koester ik die ook extra.
    groetjes, Connyy

    BeantwoordenVerwijderen