zondag 21 januari 2018

Het nieuwe jaar is al weer aardig aan de loop

Het nieuwe jaar is al weer aardig aan de loop. Ik ben nu weer in staat om een blogbericht te schrijven. Mijn laptop was na 7 jaar trouwe dienst aan het eind van zijn latijn. Tijd voor een nieuwe. Deze was er al een tijdje, maar voordat je er gebruik van kunt maken ben je weer even verder. Nu is echter alle leed geleden en ben ik helemaal weer up to date! 
Op 29 december ben ik met mijn DD naar Utrecht gegaan. We hadden een moeder/dochter dag daar en hebben daar een hele leuke dag gehad. 


We zijn o.a. naar het Catherijneconvent geweest waar een boeiende tentoonstelling was over Luther, de kerkhervormer. Goed was de tegenstelling te zien tussen het katholicisme (rijk, uitbundig met pracht en praal) en het sobere leer van o.a. Luther (nederig en eenvoudig). 
Dit is goed uitgedrukt in het bovenstaande schilderij waar de rijke paus rijk uitgedost zit op een witte schimmel en Jezus armoedig zit op een ezel. 
Onderweg spotte ik nog een enorme kerstkrans op een gevel van een woonhuis boven een winkel. Leuk om te zien. 
Oud en nieuw vierden we dit jaar in Groningen. Onze DS verhuisde in september naar een flat in Groningen en omdat het een heldere avond was, konden we vanaf het balkon het vuurwerk in de hele omgeving bewonderen. Wat een enorme voorstelling hadden we hier. 
Op nieuwjaarsdag vertrokken we richting Frankrijk. We reden via Hilversum om onze dochter op te halen naar Menschter in de Vogezen in Frankrijk. We arriveerden daar in de late avond in een werkelijk schitteren huis. Van alle gemakken voorzien. Middenin het stadje. Hier vertoefden we een kleine week gezellig met ons gezin. Lekker eten, spelletjes spelen, lezen en de omgeving verkennen. Dit viel nog niet mee vanwege het noodweer wat hier had plaatsgevonden. Vele wegen bergopwaarts waren gestremd vanwege omgewaaide bomen. In het dal was het erg regenachtig en warm, regelmatig 8 of 9 graden boven nul. Bovenop de berg lag nog wel sneeuw en was het rond de 2 graden. 
We bezochten o.a. Haut Koenigsbourg, Colmar en GĂ©rardmer. Leuk om weer eens te vertoeven in de Vogezen, oftewel Les Vosges, want het is alles Frans wat er gesproken wordt. 
Nu zijn we alweer 21 januari. Een hele tijd heb ik niets aan het freubelen gedaan. Daar kwam ik helemaal niet aan toe, vanwege alle drukte. In de loop van vorige week kreeg ik een berichtje van de Handwerkboetiek of ik wel een borduurwerk wilde vervaardigen voor de handwerkbeurs in Zwolle. Dat leek me een geweldige uitdaging en ik pakte snel de borduurnaald op om te starten. Het moet eind januari klaar zijn. Zo het er nu naar uitziet, moet dit lukken. 
Ik zit heerlijk aan tafel ondertussen  het Snookerspel te volgen op Eurosport op de I-pad. Het vordert enorm omdat ik het ook weer heel erg leuk vind om te doen. Je ziet het werk groeien onder je handen. Fijn om te doen. 

1 opmerking:

  1. Oh Gonda, je hebt echt een turbonaald, vorige maandag begonnen en nu ben je al zo ver! Het wordt prachtig, groetjes, Conny

    BeantwoordenVerwijderen