donderdag 24 mei 2018

Kusssen van trouwjurk en t schaep

Wat kun je allemaal met een oude trouwjurk? Je kunt hem in de voddenzak stoppen, maar je kunt er ook nog een kussen van maken. Zodat het toch nog een tweede leven krijgt. En dat laatste heb ik gedaan. 
Eerst moet je natuurlijk goed bedenken hoe je e.e.a. wilt verwerken. Uit één stuk wil niet, want het zijn allemaal stroken. Dan maar weer het befaamde vier vierkanten model. Uit het bovenstukje knipte ik een vierkant en uit de andere stroken nog zeven vierkanten, immers voor- en achterkant. Ik legde twee stukken met de vleug omheug en twee overdwars. Zo krijg je een verrassend dessin. Nadat ik alles aan elkaar genaaid had, leek het mij leuk om nog een knoop op het geheel te maken. Want bij de jurk hoorde een jasje met knopen. En zo werd het een mooi geheel. De eigenaresse was erg blij met dit mooie aandenken. 

Nu is er nog best veel stof over en hier wil ik ook nog iets van maken. Maar dat ligt nog even te broeden in de bovenkamer. 
Op Pinksterzondag werd ik ziek, buikgriep. ONTZETTEND vervelend met het mooie weer. Enfin, niets aan te doen en maar even flink uitzieken deze week. Gelukkig gaat het na een paar dagen weer beter. 
Ik moest nog een paar steken borduren aan t schaep. Hier had ik nu de gelegenheid voor. Het is een mooi schaep geworden. In opdracht geborduurd. Ik ga er nog even van genieten voordat ik hem weer afsta. 

1 opmerking:

  1. Balen dat je ziek werd. Wel fijn dat je het schaap nu af kon maken en een leuk kussen.

    BeantwoordenVerwijderen