maandag 18 januari 2021

Sterrebos, bladeren, thunderbird 4, sneeuw en tulpen

We wandelen heel wat tegenwoordig. Beetje bijzonder omdat we dat eerder nooit zo deden omdat dat fysiek niet gemakkelijk was voor mijn DH. Nu dus wel en dat is mooi. 

Vaak wandelen we in onze omgeving, soms in een speciale plaats. Manlief had deze keer bedacht om te gaan wandelen in het Sterrebos in Groningen. Vaak rijd je er langs, nu gingen we met de benenwagen. Verrassend wat je dan tegenkomt. 


het oorlogsmonument






Het is een speciaal bosje i.v.m. de vleermuizenpopulatie en de kolonie reigers die er voorkomen. Het bos is in 1765 aangelegd als wandelpark en door de jaren heen veranderd tot wat het nu is. We starten bij de Van Mesdagkliniek en wandelden tot aan het DUO gebouw en weer terug. 



We wandelden ook naar de apotheek in Leek. Mijn blik viel op de grond op de tegels. Hierop platgetreden en geregende bladeren. Net fossielen, maar dan van bladeren. 


Thunderbird 4 is geworden tot een geborduurd vliegtuig. Kleinzoon is helemaal idolaat van de de Thunderbirds en hij werd 4 jaar. Dan vind ik het leuk om er iets speciaals van te maken. Het was even een ding, maar het internet is gewillig en het omzetten van afbeelding naar patroon was niet heel moeilijk. De uitvoering nog wel, want er moest nog wat rekenwerk aan te pas komen. 



Maar ik ben erg tevreden over het resultaat en de jongeman in kwestie ook. 

Afgelopen weekend werden we zowaar verblijdt met sneeuwval. Helaas was het van korte duur, maar we hebben even weer heerlijk kunnen genieten van de winterse neerslag. 

Op nationale tulpendag schikte ik de tulpen op een andere manier in de vaas. Een vleugje voorjaar in huis en dan is het leuk om te zien hoe dat zich ontwikkelt. Grappig effect. 

1 opmerking:

  1. Leuk om eens in de stad te wandelen. Ken t sterrenbos ook alleen maar van langsrijden. Fijn dat jullie nu samen kunnen wandelen.
    Mooi borduurwerk maakte je weer.

    BeantwoordenVerwijderen