woensdag 23 maart 2011

Grunneger schriefwedstried


A.s. vrijdag is het weer zover. De prijsuitreiking van de Grunneger schriefwedstried. Om 20.00 u. worden we in Zuidhorn verwacht in het Culturele Centrum. Tot 1 maart 2011 kon je een verhaal, gedicht of iets anders insturen en daar is vrijdag een gezellige avond. Elke deelnemer doet mee aan de wedstrijd en e.e.a. wordt muzikaal omlijst door muzikanten uit het Westerkwartier. Tijdens deze avond worden de prijswinnaars bekend gemaakt. Elke schrijver krijgt een bundel met daarin alle inzendingen. Onder de inzenders o.a. mijn DH, mijn zus en ondergetekende. Dit jaar schreef ik een gedicht. Het is erg leuk om mee te doen en om de avond bij te wonen. Vaak zijn daar dezelfde schrijvers en op een gegeven moment geeft dat ook een band. De bundel is altijd erg verrassend om te lezen. 

Mijn DH kan niet mee want hij heeft altijd koorrepetitie op vrijdag en a.s. vrijdag zelfs een concert. Hij zingt de Johannes Passie met Cantatrix uit Veenwouden. Erg mooi. Hester en ik gaan zondag mee naar Utrecht om te luisteren. 
Mijn verkoudheid is, dankzij een kuurtje van dokter, op zijn retour. Het gaat niet hard, maar ik knap wel op en dat is prettig. 

zaterdag 19 maart 2011

Verkoudheid te pakken/kwartet gekregen

Ik heb een vreselijke verkoudheid te pakken! Eerst al een week vreselijk hoesten en last van de luchtwegen. Is dat bijna weer over, begint er een neusverkoudheid. De hele familie heeft er last van, dus dan steek je elkaar iedere keer weer aan. Alles gaat weer over, dus dit hopelijk ook.  
Het kwartet

Een serie: sucade

Vorige week waren we bij mijn moeder en daar was een mevrouw uit het dorp geweest en die bracht haar drie kwartetten voor mij. Ik spaar nl. ook kwartetten en dat had ze gehoord. Van de drie had ik er al twee, maar die ene die ik niet had stond al geruime tijd op mijn verlanglijst. Een compleet prachtig kwartet van Verkade. Op de scan kun je één serie zien met het doosje. Ooit, eens, komt er een website met al mijn kwartetten erop. De url is er al en ik heb nu ongeveer de helft van alle kwartetten gescand. Wanneer dat zal zijn staat nu nog in de sterren geschreven. Voorlopig eerst maar even goed uitzieken, want dat ziek zijn wordt je ziek van! Fijn weekend.

vrijdag 18 maart 2011

De lente komt er aan!



Vanmorgen zag ik het gebeuren. Jip én Janneke bij het vogelhokje aan de schuur. Meestal is dit een teken dat de winter voorbij is en dat de lente er aan komt. Het vogelhokje, gemaakt door mijn vader, hangt al jaren aan de schuur. Meestal is er wel een mezenpaar dat er nestelt. Het is prachtig om te zien hoe het hele proces plaats vindt. Eerst het verkennen van het de omgeving. Dan begint het bouwen van het nest. Daarna is het een tijdje rustig en als de eieren dan uitgekomen zijn is er een constant heen en weer vliegen van vader en moeder. Met larfjes, mugjes en ander voedsel voor het kroost. 
Tot ergernis van onze kinderen geef ik het mezenpaar altijd een naam. Deze keer weer Jip en Janneke. Ook noem ik ze wel Rikkie en Slingertje. 's Winters is er vaak een roodborstje in de tuin, die ik "prins Bernhard" noem. Ach, what 's in a name?
Tot mijn grote geluk heb ik het uitvliegen al een paar keer mee mogen maken. Dit is echt een fantastisch gezicht. Vader en moeder mees luid tsjilpend op afstand om de jongen naar buiten te lokken. Die vervolgens hun kopjes verkennend buiten het hokje steken om te kijken wat er buiten allemaal gebeurd. En dan vliegen ze één voor één uit. Na afloop haal je het hokje leeg en zie je een prachtig nestje met nog wat restjes eierschalen. Soms vliegen er wel twaalf of dertien meesjes uit. Wonderlijk in zo'n klein hokje. Het is nog niet zo ver. Ze zijn in de verkennende fase. Enfin, we wachten maar af. 

Je vraagt je misschien af waarom dat blauwe bakje boven op het hokje staat. Dat is voor de poezen. Deze dieren vinden het hele gebeuren natuurlijk reuze interessant. Soms zat Minoes, onze poes, zelfs bovenop het kleine dakje. Met het bakje met stenen hoop ik dit te voorkomen. We hebben er ook wel eens een plank boven gehad met een emmer water, maar dat maakt nogal veel lawaai als dat 's avonds of 's nachts naar beneden valt.  
Zo, en nu maar weer eens aan de slag. Actie genoeg op vrijdag de 18e!

donderdag 10 maart 2011

Muziekstof tot musiceren?

Gistermiddag ben ik met mijn collega Henny naar de stoffenmarkt in Martiniplaza geweest. Heel veel stoffenkramen met allerlei leuke stofjes. Mijn collega maakt naamslingers als geboortekado en zij had veel op haar verlanglijstje staan. Ik was blanco heengegaan, want vroeger kocht ik altijd alles maar wat ik leuk vond, maar tegenwoordig moet het een bedoeling hebben, anders heb je de zolder vol met stoffen waar niets mee gebeurd. Er was wel een wens van mijn dochter die ik in het achterhoofd had. "Ik wil nog graag eens een dekbedhoes van muzieknoten". Je mag nu één keer raden waar ik tegenaan liep. Juist, prachtige muziekstof. Op de rol zat nog 3,5 meter en ik heb alles gekocht. Misschien vindt Jasper het ook leuk om zo'n hoes te hebben en anders kun je er altijd nog kussens of een schort van maken. Mijn collega is ook goed geslaagd en kocht allerlei stofjes. 
Toen ik thuiskwam werd mijn aankoop met enthousiasme begroet. Alle gezinsleden vonden het mooi. Zelfs mijn DH vond het zo leuk dat hij wel wil achterhalen welke firma het verkoopt. Ik vind het wel goed zo. Nu kan ik aan de slag voor dekbedhoezen en kussenslopen. Het houd je van de straat! 
Ook kocht ik nog een mooi kantje en spullen voor de bso, o.a. vilt, scharen, spelden. Want ook daar zijn we lekker aan het freubelen met van alles en nog wat. Maar wat ontzaglijk veel stoffen in allerlei soorten en dessins. Ook voor leuke prijsjes. 
Tot slot nog even thee met wat lekkers, kortom een hele gezellige geslaagde middag! 

zaterdag 5 maart 2011

Concert Harmonie met Testify

Vanavond hadden we het jubileumconcert met Testify. Ik speel in CMV Harmonie Leek op de euphonium, ja hij staat met mij op het eerste bericht van dit blog. Het was een prachtige avond. Wij hadden nog wel wat meer willen spelen, maar het was de avond van Testify. Het was juist zo leuk omdat mijn DH vroeger in het combo speelde met mijn zwager en mijn schoonmoeder zong er destijds in. De avond werd gestart met de leden van toen en zo ook het combo van toen. Erg leuk allemaal. Wij speelden La Traviata en de Highlights from Chess. Errug mooi! Na afloop mooie bloemen mee natuurlijk. 
Het was zowiezo al een mooie dag, want we hadden een repetitiedag met het opleidingsorkest. Dus allemaal muziek. 
En tussendoor was het ook nog carnaval. Mijn DH zit in de raad van elf, Jasper was verkleed als Barney op de Flintstones wagen en Hester zat met twee vriendinnen in een roze Cadillac als Grease. Ook heel leuk. Het was prachtig mooi weer hiervoor, dus dat was ook geslaagd. 
Dan moeten we morgen maar een rustdag inlassen, anders houden we het allemaal niet vol. Gelukkig is dat ook zo, want ik moet in ieder geval op zoek naar mijn oplader voor de mobiele telefoon. Deze is al een paar dagen zoek, dus hebben we daar dan weer tijd voor. Ik schrijf dit midden in de nacht, het is 0.23 u., maar ik zit nog zo vol van alles, dat ik het nog even kwijt moet. Dus dan maar even naar het wereldwijde web! 
Leuk zo dit noteren van mijn gedachten. Lijkt mij ook aardig om later nog eens na te lezen. Misschien is er ook nog wel een mooie foto van mijn carnaval familie. Dat zal morgen wel geplaatst worden op de website. Tot later!

dinsdag 1 maart 2011

Schitterend boek van Jane Johnson


Als echte lezer ben ik altijd blij als ik weer een nieuwe schrijver ontdek. Ik stuitte in de bieb op een boek van Jane Johnson; de legende van de kapers. Een erg boeiend boek. Het sprak mij vooral aan doordat heden, verleden, romantiek, handwerk, actie ed. gecombineerd zijn. Borduren speelt een grote rol in dit boek. Via de link kun je een interview met en over haar lezen. 

Een heerlijk boek om lekker mee weg te dromen. 
Inmiddels heeft ze in 2010 een nieuwe roman geschreven, "de Zoutroute". Ook weer heerlijk om te lezen. Ik wacht in spanning het volgende boek af.