vrijdag 10 mei 2013

Afscheid van een dierbare collega


Volgende week donderdag neemt mijn dierbare collega afscheid bij de bso. Ze gaat werken op een andere locatie. We vormden een goed team. We hadden veel overleg en bereiden samen de vakantiethema’s en speciale dagen voor. Leuke dingen deden we samen. Gelukkig kan ik weer in de autorijden om er te komen en om volgende week afscheid te kunnen nemen.
Bij een afscheid hoort natuurlijk ook een cadeau. Nu was het leuk geweest om dat samen met de kinderen te doen, alleen ik ben met ziekteverlof en de kinderen hadden meivakantie. Nu heb ik een afscheidsboek met foto’s door de jaren heen gemaakt waar ze gelukkig toch een bijdrage aan kunnen leveren. Nu moet daar natuurlijk iets bij gefreubeld worden. Ik vond tussen mijn reeds voor mijn operatie gesorteerde spullen een heel oud boekje met kruissteekvoorbeelden. 
Op de voorpagina staat “Coton PerlĂ© Brillante C.B. a la Croix”. Op dit boekje een leuk alfabet dat ik kon gebruiken. Zo gezegd zo gedaan. Ik heb onze namen geborduurd in snoeperige kleuren. Ze verwerkt nl. vaak zulke kleuren in haar namenslingers die ze maakt voor deze en gene.

Het afscheidsboek is opgeleukt met foto’s op papieren in vaantjesvorm. Het geheel is erg leuk geworden.
Toen ik de Franse tekst intypte bij Google kreeg ik allerlei hits in Frankrijk. 
Coton PerlĂ© is borduurgaren dat gemaakt wordt in een Parijse fabriek genaamd Cartier-Bresson. Waarschijnlijk is het boekje een reclamegift bij aanschaf van borduurgaren. Ik denk dat ik het boekje gekregen heb van mijn oudste zus die bij een kringloopwinkel werkt. Zo nu en dan ziet ze leuke borduurzaken voor mij en zo ook dit leuke boekje met mooie patroontjes. 

2 opmerkingen:

  1. I tried to send to you the photo of "All Things Bright and Beautiful, but the e-mail address you gave to me did not work. Please e-mail me again at cyndemutryn@gmail.com so that I can try again.

    Thank you!
    Cassandra of Cassandra Considers

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Cartier-Bresson is al in 1961 opgegaan in DMC, kun je nagaan!

    BeantwoordenVerwijderen