zondag 25 mei 2014

Pioenroos, druk weekend met borduurdag in Roden en concertjes in de kerk

Vorige week zaterdag vierde ik nog mijn verjaardag en ik kreeg een vaasje met 1 pioenroos in de knop. Het duurde niet lang voordat deze in volle bloei stond. Erg mooi natuurlijk en leuk om even op de foto te zetten. 
We hebben een heel druk weekend achter de rug. Eigenlijk hele drukke dagen. Afgelopen donderdag heb ik zowat de hele dag gewerkt. 's Avonds ben ik nog even naar de repetitie van de Harmonie geweest. Op vrijdag deed ik mee met de aardbeien borduurdag  van de Handwerkboetiek. Annemiek deed een oproepje dat ze nog een plaatsje vrij had. Het leek me altijd al erg leuk om eens zo'n dag mee te maken. Gelukkig kon ik aanschuiven bij een hele leuke gezellige dag. Om half elf werden we welkom geheten met thee/koffie met iets erbij. Hierna gingen we aan de slag met een aardbeienproject. Dit wordt een etui waarin een schaartje, naalden en garen passen. Het geheel natuurlijk geborduurd en opgeleukt met aardbeienpatroontjes. Natuurlijk hebben we een aanzet geborduurd en staat het hele project nog in de kinderschoenen. Het staat garant voor vele uurtjes borduurplezier. 
Gisteren had onze DD een afsluiting van het amateurtoneel van het Prinsentheater in Groningen. Het hele jaar heeft ze hier van alles geleerd en dit werd met een voorstelling beĆ«indigd. Erg leuk om te zien en mee te maken. Na de voorstelling begaven we ons naar het kanaal bij Ikea in de buurt. Hier waren brandweerwedstrijden bij de scoutingboot. Er werd een situatie geschapen waarbij verschillende brandweerteams deel namen. Ze moesten zo efficiĆ«nt mogelijk werken en aan alle voorschriften voldoen. Dit was levensecht met diverse rookmachines en zogenaamde slachtoffers. Een jury moest alles beoordelen en aan het eind van de dag werd dan bekend gemaakt welk team het het beste gedaan had. Dit hebben we natuurlijk niet afgewacht, maar het was zeer interessant om te zien hoe de verschillende teams e.e.a. aan pakten. 
Vandaag was er iets te doen in oude kerkjes. Ik had iets in de krant gelezen over concertjes in de kerk gecombineerd met een fietstocht. Dit leek me leuk om te doen. Hierbij had ik mezelf als opdracht gegeven om drie foto's te maken; van de kerk, van het muziekensemble en een speciaal detail van een object in de kerk. Dit was erg leuk. Er waren vijf locaties en je kon drie concerten bijwonen. Het startte om twee uur en was om half vijf afgelopen. Na een concertje fietste je dan weer naar de volgende kerk voor het volgende concertje. 
De eerste kerk was in Noordwijk. Hier was een koperensemble en het object was een steunpilaartje. De tweede kerk waar ik heenfietste was in Marum. Hier speelde KuzKoes leuke muziek en het object was het dakje boven de preekstoel. 


De laatste kerk was in Nuis. Een zangeres werd hier begeleidt door een pianiste en zij zongen en speelden samen. Het object was een strik van houtsnijwerk onder aan een tafel. 


Een heerlijke middag met prachtige diverse muziek en mooi fietsweer. 

1 opmerking:

  1. Wat een drukte!
    Maar wel erg leuk allemaal.
    Vind je foto's erg leuk geworden, mooie opdracht.
    Fijne dag, Rensina

    BeantwoordenVerwijderen