vrijdag 17 oktober 2014

Dagje Utrecht

Vanaf september woont dochterlief in Utrecht. Omdat zij geen en wij wel herfstvakantie hebben leek het ons leuk om een dagje naar Utrecht te gaan. We reisden heel gezellig met het openbaar vervoer en waren rond lunchtijd bij onze dochter in Utrecht. We gingen bij haar lunchen en daarna gingen we met de stadsbus naar het centrum. Wat opvalt is de enorme theepot bovenop Hoog Catherijne. 
Ik heb hier even op gegoogled en wil dit wel even delen. Voor mij hoort deze theepot voorgoed bij Utrecht, maar dit blijkt niet zo te zijn blijkt uit de tektst. 

URECHT juni 2013 - Op het dak van de traverse van Hoog Catharijne, die over de Catharijnesingel in Utrecht heen loopt, staat een opvallend kunstwerk: een hele grote theepot. Het bijna zeven meter grote kunstwerk is van Lily van der Stokker. Zij gaf het de titel Celestial Teapot. Met de theepot wil de kunstenaar tussen al het bouwgeweld aandacht vragen voor de intieme, kleine dingen in het alledaagse leven. De theepot blijft nog tweeënhalf jaar staan.

We hadden een leuke city seeïng daar. Eerst gingen we naar het conservatorium om daar een kijkje te nemen. Het niet meer van deze tijd zijnde gebouw bevat wel mooie oude elementen, waaronder de mooie tegelvloeren in de gang. 

Hierna liepen we naar de Domtoren en Domkerk. Als we dan toch in Utrecht zijn... Wat vooral opviel in de kerk was een stenen beeldhouwwerk waar de gezichten afgehakt zijn. "Gij zult geen gesneden beeld" enzovoort. Wonderlijk. Onder de toren troffen we nog kennissen uit Roden. Hoe leuk is dat? 
In het centrum het gebouw waar eens "de winkel van Sinkel" was. Het gebouw staat er nog, de bestemming is geheel anders geworden; er zit nu een nachtrestaurant in en op de bovenste etages is de kunstafdeling van de HKU. 

We liepen nog even binnen bij een muziekboekhandel. Hier tikte ik nog een prachtig notenkwartetspel op de kop. Een leuk kwartet waarmee kinderen spelenderwijs de grondbeginselen van de muziek leren kennen. 


Voor de warme maaltijd hadden we afgesproken bij SUMO. Dit is een Japans restaurant waar je zelf je diner kunt samen stellen. Per ronde, er kunnen er zes zijn, bestel je kleine gerechtjes van een grote menukaart. Erg leuk en erg lekker. 

Ik ben niet zo van de vis, maar er waren genoeg andere mogelijkheden. De topper van de avond was een beefrolletje met kaas, nummer 90 op de kaart. We hebben heerlijk gegeten en gingen na deze nieuwe ervaring weer in de trein richting onze woonplaats.  
Om kwart voor elf waren we weer thuis na een leuk dagje Utrecht. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten