zondag 26 oktober 2014

DIY - tas maken en mooie kerstdozen

Vorige week schreef ik al over de te maken tas. Op de voorkant wilde ik een versiering maken. In Nijkerk bij de activiteitendag van Merkwaardig leerde ik hoe ik een borduurwerkje kon verwerken tot een knoop. Gecombineerd met rozetten van stof leek mij dit een leuke versiering. Ik zocht en vond een leuk patroontje van poezen en borduurde dit. Het moest natuurlijk bij de stof van de tas passen en ik had nog groen stramien en de paarse borduurzijde vond ik er mooi bij passen. Het werkje was vrij vlot klaar en dit heb ik gisteravond verwerkt tot een knoop van ongeveer vijf centimeter. 
Hierna heb ik de rozetten gemaakt. Altijd even afwachten hoe groot iets uitvalt, maar dit was naar mijn zin. Uiteindelijk heb ik de shabby chic flower afgemaakt en deze lag klaar om verder verwerkt te worden. 

Nu begin ik de zondag altijd met een uitgebreid ontbijt met de zaterdagkrant van het Dagblad van het Noorden. In de bijlage van "Wonen & Co" stond hoe je een bloem van stof, kant en knopen kunt maken, een shabby chic flower. Is dat nu niet toevallig dat ik er eentje maakte? Weliswaar enigszins anders, maar het eindresultaat lijkt er veel op. Om kerstbloemen te gaan maken lijkt mij ook erg leuk. Enfin, wie weet wat ik nog eens ga doen. 
Na de middag, de morgen duurde heerlijk lang met een uurtje meer, startte ik met het maken van de tas. Dat ging vrij snel, al moet je wel goed nadenken over de grootte en de buiten en de binnenkant van de tas. Er moest een klein zakje in komen en aan de buitenkant natuurlijk de bloem. Ik ben blij met het eindresultaat. Een behoorlijk ruime tas waar in ieder geval een grote A4 ordner in kan. En wellicht nog heel veel andere zaken. 
Mijn DD woont nu dus in Utrecht en zij komt daar leuke dingen tegen. O.a. bij de outlet Blokker. Zij app-te mij prachtige foto's van kerstdozen voor een hele leuke prijs. Het was even lastig met het vervoer, maar ze kwam vrijdag thuis met drie prachtige dozen. 


De deksel is snoezig en de randen op de zijkant ook. Zo is het al een beetje kerst. Mooie dozen om lekker veel kerstspullen in te stoppen en natuurlijk erg mooi om hier of daar neer te zetten. 

1 opmerking:

 1. Je tas is top!
  En die dozen... je zou bijna beginnen... al die geweldige telpatronen!
  Ik heb de grootste doos hier het hele jaar al staan te lonken en te pronken :>)
  Groetjes,

  Jeanneke.

  BeantwoordenVerwijderen