vrijdag 10 april 2015

Wandelen in Ternaard, Prunus in bloei, borduren en vogelhuuske

Na een mooie eerste Paasdag hadden we ook een mooie tweede Paasdag. In mijn woonplaats was het grijzig, maar in het Noorden helderde de lucht al op en neigde het naar blauw. 's Middags gingen we richting het Noorden naar Ternaard. Naarmate we dichter bij de kust kwamen werd het beter weer. Een heldere blauwe lucht met zonneschijn. Naast familiebezoek gingen we heerlijk wandelen over de dijk, kijkend naar verre verten en naar Schiermonnikoog en Ameland. Heerlijk. 

 
Het mooie weer heeft ook tot gevolg dat de Prunus in de voortuin bloeit. Prachtige roze bloemetjes en al kleine rode blaadjes. Heel mooi!


Tussen het haken door moet ik borduren. Ik had een patroon van een poes en een vogelhuuske en die borduurde ik met "hoera" erop. Een felicitatiekaart ligt klaar om te worden verstuurd. 
Over vogelhuuske gesproken, we hebben nieuwe bewoners. Ze vliegen in en uit om de woning bewoonbaar te maken. 't Is weer een mooi gezicht. Alleen is dit ook door onze poes gesignaleerd en die zit al regelmatig bovenop het hokje. Ondeugende poes! Maar ja, mijn moeder zei altijd dat het de natuur van deze beestjes is en daar had ze natuurlijk helemaal gelijk in. Het mezenpaar vliegt in ieder geval in en uit!

1 opmerking:

  1. Wat leuk al die uitstapjes van jullie, zag ook al mooie foto's op FB voorbij komen.
    En wat leuk he al die vogeltjes die weer gaan nestelen.
    Bij ons vliegen ze ook in en uit.
    Groetjes, Rensina

    BeantwoordenVerwijderen