zaterdag 12 december 2015

In de kerstsfeer

Vanaf begin oktober zijn we met het orkest al bezig met kerstrepertoire, maar na Sint is het huis ook in de kerstsfeer gebracht. Alle dozen met prachtige inhoud kwamen weer van de zolder en dan kan het inrichten beginnen. Deze keer was het even anders dan anders want mijn DD had ook een inbreng omtrent de versieringen. Hij maakte de guirlande helemaal mooi kerstig en samen ook de andere versieringen in huis. 
Omdat we nu andere meubels hebben en een andere inrichting schept dat ook weer nieuwe mogelijkheden om e.e.a. iets anders neer te zetten. Mooi en leuk om te doen. 

De buxus buiten is voorzien van de lichtjes zodat je heel gezellig thuiskomt. 
Ondertussen ben ik druk doende met de kerstkaarten. Bijna zijn ze klaar en dat moet natuurlijk ook wel, want over dertien dagen is het kerst. 
Op aanraden van een collega waren we vorige week bij Tuinland in Groningen. Een enorme zaak met heel veel zaken omtrent kerst. Het was behoorlijk groot, maar ze hadden toch ook veel leuke dingen. Ik kocht nog een mooie kerstbal. Ja, als je iets ziet wat mooi is, dan wil je dat aanschaffen. 
Vandaag wilde ik naar de Zweedse kerstmarkt in Groningen. Mijn DD had een repetitiemiddag met het orkest en bracht mij met fiets [!] naar de voormalige suikerfabriek in Groningen. 
Hier was het enorm druk. We moesten buiten wachten voor de entree. Gelukkig duurde het niet al te lang en kon ik het oude gebouw betreden. 
Het thema is "kunst en ambacht". Mijn verwachtingen waren behoorlijk groot en ik moet zeggen dat ik het erg leuk vond. De vlag dekte naar mijn idee niet helemaal de lading, want m.i. had het wel de Scandinavische kerstmarkt genoemd kunnen worden. Allerlei kramen met heel diverse ambachten. Het leukst vond ik de viltkraam. Dit was wel een kunstenares uit Nederland, maar ze had hele aardige spullen. Onder andere een broche van een gevilt vogeltje op een kaart gemaakt. Ze gebruikt hiervoor oude dekens die ze vervilt tot allerlei voorwerpjes. Ik val altijd op klein en fijn en vond het mooi. 
Het was enorm druk, maar de oude fabriek is erg ruim en de markt was ook ruim opgezet zodat je, als je even wachtte, toch wel alles kon bekijken. 
Na een tijdje had ik het wel gezien en vertrok ik met de fiets richting Leek. Op de fietsbrug maakte ik tussen de pijlers van de loopbrug nog even een kiekje van de skyline van Groningen. De beide oude torens tussen het moderne ijzerwerk door. Altijd mooi. 
Het fietsen viel nog niet mee, want het waaide behoorlijk en ik had de hele reis de wind tegen. Onderweg zag ik nog wel een fazant in het wild. Grappig dat je dan toch ook zoiets nog weer ziet. 
Morgenmiddag hebben we eerst een Christmasparty van de Biggle Baggle Big Band en morgenavond begeleiden we met ons orkest een Grunneger Dainst. En zo gaan we richting Kerst 2015! 

1 opmerking:

  1. Ziet er leuk uit bij jullie zeg!
    Hier ook al de kerst in huis gehaald en ook mijn kamer in Zwolle is mooi versierd. Ben benieuwd naar de kerstmarkt.
    Ga morgen heen met een vriendin en haar moeder.
    Fijn weekend

    BeantwoordenVerwijderen