woensdag 21 december 2016

Kersttruien, hulst, presentje en schaatsmeisje

De hype van 2016 is volgens mij de kersttrui. Overal kun je truien kopen in diverse uitvoeringen; met rendieren, kerstbomen, kerstmannen, sneeuw enz. Zelf heb ik weinig met deze afbeeldingen. Ik zag bij een tweedehands winkeltje in vintage kleding deze trui met deze versieringen. Persoonlijk vind ik dit wel een leuke trui én helemaal passend bij deze tijd. Ik hou van strikjes, rood, groen, kraaltjes en borduurwerk. Deze trui past momenteel even heel goed bij mij. 
Wat ook goed bij mij past is hulst. Ik vind dit prachtig vanwege de vorm, de kleur groen en de rode besjes. Nu maak ik er een sport van om iets te vinden met de link naar dit onderwerp. Nu zag ik bij de Wereldwinkel deze kerstbal. Prachtig passend bij de rest. De bal zelf is van eierschalen gemaakt, wat het ook wel weer bijzonder maakt. Gecombineerd met de andere objecten vind ik dit ook erg leuk. 

Van mijn zus kreeg ik nog de rode bal met hulst. 
Sinds enige tijd ga ik één keer per maand naar een handwerkbee. Met een aantal dames zitten we dan in een zaaltje en is ieder bezig met haar eigen ding. Behalve inspirerend is het ook erg gezellig. We bekijken elkaars werk en laten gereed product zien. 
Tijdens de laatste bijeenkomst kregen we allemaal een snoezig kerstboompje. Gelukkig had ik daar nog wel een plekje voor in mijn huis.
Helemaal gezellig.
Ondertussen werk ik zo nu en dan aan het borduurproject. Het was nog even puzzelen met de letters, maar uiteindelijk ben ik nu zo ver. Er komen nog wat objecten bij, maar dat zal wel op eerste Kerstdag komen, want dan heb ik weer tijd om te freubelen.  

2 opmerkingen:

 1. Dat ziet er allemaal gezellig uit Gonda! Fijne feestdagen gewenst, groetjes, Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, dat kerstboompje is zo leuk! Laat nu precies zo'n zelfde hier ook mijn huis sieren; ik neem aan van dezelfde maakster... :>)
  Wat een creativiteit, enig.
  Groetjes,

  Jeanneke.

  BeantwoordenVerwijderen