donderdag 29 december 2016

Met vakantie in België, rondstruinen in Maastricht en Aken

Op derde kerstdag zijn we vertrokken voor een vakantie in België. We hebben een mooi huis in Plombière, in de buurt van Vaals. 
Altijd als we aankomen heb ik een workshop om de kamer gezellig te maken. Diverse kerstobjecten maakten we en deze sieren nu de kamer op. 's Middags gingen we naar Maastricht om zoonlief van de trein te halen. Voordat hij aankwam verkenden we deze mooie plaats. 
Het was schitterend weer en dan is het fijn om door de stad te lopen. Hij had een goede reis gehad en op de terugreis naar ons vakantieverblijf werden we vergast op alle belevenissen. Voor mij nam hij drie kinderboeken mee, in het ... Koreaans. Bijzonder leuk om te zien. Het lezen moet ik natuurlijk nog leren, maar dat kan wel op deze manier. 
Vandaag zijn we in Aken geweest. Manlief was hier 39 jaar geleden  ook geweest en voor hem was het een feest van herkenning. Ons doel was de oude binnenstad verkennen en de Dom bezoeken. 

Op weg naar de Dom was er een mooie wolwinkel met leuke attributen voor de winkel. Dit zijn toch mooie aandachtstrekkers.

In de Dom aangekomen vielen mij vooral de prachtige plafonds op. Mooi gekleurde motieven in allerlei variaties. 

Ook zag ik een Mariabeeld met het kindeke Jezus met allebei mooie jurken aan. 
We besloten om in twee groepen verder te lopen en DD en ik gingen kijken bij de schatkamer van de Dom. Dit is een museum met allerlei schatten die te maken hebben met de Dom. Deze Dom is gebouwd in opdracht van Karel de Grote en deze voorzag dit gebouw van vele mooie objecten. Vele relikwieën, gouden objecten, schilderijen, beelden en aan de kerk gerelateerde objecten. Mooi om te zien. 
We genieten samen enorm en hebben geluk met het weer dat rond het vriespunt is. Dit levert mooie plaatjes op. Hier de zonsondergang.

2 opmerkingen:

  1. Geniet van deze mooie vakantie, je kunt ook heerlijk wandelen in die streek! groetjes, Conny

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk zeg!
    Geniet van het samenzijn en de prachtige verhalen van Jasper (weer).
    Ben benieuwd naar je boeken, deel je deze ook binnenkort?

    BeantwoordenVerwijderen