zondag 22 juli 2018

Ontdekkingsreis naar het blackwork

Vorige keer, nu alweer vier weken geleden, liet ik mijn redwork project zien. Ondertussen heb ik dit afgemaakt en heb ik er een kussentje van gemaakt. Bij de Handwerkboetiek  in Roden hebben ze in juli een workshop "christmass in july", welnu, dit is mijn "kerst in juli" project geworden. Mooi om te doen.


Maar intussen gaat de ontdekkingsreis naar Blackwork onverminderd voort, omdat ik e.e.a. wil verwerken in een ander nieuw kussenproject. Maar voordat ik dat ga doen wil ik er toch meer van weten. Op Pinterest is van alles te zien, op YouTube staan diverse filmpjes, maar ik vind het ook altijd prachtig om een tastbaar naslagwerk in handen te hebben. Ik kwam terecht bij een boek van Lesley Wilkins. De versie die ik kocht is tweedehands en redelijk betaalbaar. Een leuk boek om te zien en te lezen met teksten over technieken, patronen en voorbeelden.  
Ook is er een meer uitgebreid boek dat ik kan lenen bij Merkwaardig. Maar daar kan ik helaas pas over beschikken in oktober. Maar ik kan aan de slag en dat is leuk. 
Ik vond een leuk bloemenpatroontje en die heb ik in twee uitvoeringen gemaakt. Gewoon om te zien wat het effect is van e.e.a. Natuurlijk zijn er vele toepassingen door de invulling te veranderen. Maar dit is tot nu toe het resultaat. Grappig en mooi. 

Manlief heeft nu vakantie, ik heb nog een week te gaan. Naast het werk is er dan tijd om andere dingen te doen dan anders. We komen langzamerhand in de relaxmodus. Heel fijn met het immer mooie weer van deze zomer. Alle dagen warm en zonnig. De hittegolf komt er aan de komende week, dus droogte alom. Enfin, we kunnen er toch geen verandering in aanbrengen en laten het over ons komen. Mooi verder met mijn ontdekkingsreis! 

1 opmerking:

  1. Al die proeflapjes zien er al geweldig uit Gonda, veel plezier met de verdere ontdekkingsreis.

    BeantwoordenVerwijderen